Škola na daljinu, ilustracija
Škola na daljinu, ilustracija Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Nastava će se u tri srednje škole u Đakovu sljedećih 14 dana održavati online. Županijski stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije jučer je također izdao preporuku da se ograniče posjeti korisnicima i izlasci korisnika izvan prostora domova za starije i nemoćne u Osijeku, Belom Manastiru i Đakovu tijekom 14 dana.


Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je dao i preporuku ravnateljima triju srednjih škola u Đakovu da od sutra organiziraju nastavu na daljinu.

Vezani članci Josip Aladrović Ministar za Dnevnik Nove TV nakon sastanka s ugostiteljima: "Nismo očekivali ovakav rasplet, ali ne bojimo se prosvjeda'' Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja"

Naime, u jednoj školi ima šest pozitivnih i 45 učenika u samoizolaciji (dva razredna odjela), u drugoj je pet pozitivnih i 48 učenika u samoizolaciji (dva razredna odjela), dok je u trećoj školi jedan učenik pozitivan, a 24 su u samoizolaciji (jedan razred).

Zaključeno je da je najbolje rješenje privremeno organiziranje nastave po modelu C, odnosno nastave na daljinu u naredna dva tjedna, izvijestili su iz Stožera OBŽ-a.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju na području Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske, prema prijedlogu nadležnog epidemiologa Županijski stožer civilne zaštite jučer (6. listopada) izdao je preporuku da se ograniče posjeti korisnicima i izlasci korisnika izvan prostora domova za starije i nemoćne osobe u Osijeku, Belom Manastiru i Đakovu u trajanju od 14 dana. Iz županijskog Stožera napominju kako na taj način žele zaštititi najrizičnije skupine građana.