Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Vlasti u Sjevernoj Makedoniji u četvrtak su izdale novi nalog za uvođenje policijskog sata nakon što je porastao broj novih slučajeva zaraze koronavirusom, samo tjedan dana nakon ukidanja većine restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.


Policijski sat, koji bi trebao biti na snazi 80 sati, započet će u četvrtak u 21 sat u Skoplju, Kumanovu, Tetovu i osam drugih gradova i trajat će do ponedjeljka u pet ujutro.

Vezani članci Slovačka popustila protuepidemijske mjere Na popis dodajte negativan test: Nakon popuštanja mjera Slovaci pohrlili u šoping, u crkve, frizerske salone Emotivni putnici iz Australije sletjeli na Novi Zeland - 3 Suze zbog otvaranja granice nakon godinu dana blokade: "Nisam očekivala da ću biti toliko emotivna"

Vlada je u četvrtak donijela takvu odluku nakon što je registriran 101 novi slučaj zaraze koronavirusom u prethodna 24 sata, od čega je 59 slučajeva u makedonskom glavnom gradu. Dan ranije zabilježeno je 76 novih slučajeva.

Do porasta dolazi samo tjedan dana nakon što je Sjeverna Makedonija ukinula policijski sat i dopustila otvaranje kafića, restorana i barova.
Sjeverna Makedonija, koja ima nešto manje od 2,1 milijun stanovnika, ukupno je prijavila 2492 slučaja zaraze koronavirusom, od čega su 742 slučaja još aktivna, a 145 ljudi koji su bili zaraženi je umrlo.