Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Skoplju organiziralo je vraćanje 105 hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije, priopćilo je u četvrtak ministarstvo.

Galerija


Radi se o petoj po redu repatrijaciji hrvatskih državljana iz te zemlje. "U Hrvatsku je u četvrtak stigao konvoj od 36 vozila, s ukupno 105 hrvatskih državljana", priopćio je MVEP.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Vodeća epidemiologinja umiruje: "Rizik od tromboze daleko veći kod zaraženih koronavirusom nego kod cijepljenih" Cijepljenje na Velesajmu HZJZ objasnio zašto smo cijepili tako malo ljudi: "Nema to veze s AstraZenecom, cijepili smo koliko smo imali cjepiva"

Od početka pandemijske krize do danas hrvatsko veleposlanstvo u Skoplju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana koji su iskazali interes za povratkom u Hrvatsku, dodaje se u priopćenju.

"Budući da je Zračna luka Skopje zatvorena za promet, povratak hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije odvio se cestovnim putem preko teritorija Republike Srbije, uz pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu", piše u priopćenju.

Također se pojašnjava da je "organizaciju ovakve repatrijacije dodatno otežala činjenica da su granice Republike Srbije zatvorene, zbog čega je nužno ishoditi različite dozvole za tranzit". (Hina)