Koronavirus, ilustracija, Švedska
Koronavirus, ilustracija, Švedska Foto: Afp

Stopa novozaraženih koronavirusom u Švedskoj je prošli tjedan narasla na drugu najvišu u Europi, iza San Marina, pokazuju podaci u utorak.


Broj pacijenata na intenzivnoj njezi u Švedskoj nadišao je vrhunac drugog vala pandemije, krajem prošle godine. Skandinavska država je od petka imala 19.105 novih slučajeva, pokazuju podaci tamošnjih zdravstvenih vlasti.

Vezani članci Koronavirus Stožer ove županije ima važnu poruku za sve koji su primili prvu dozu cjepiva: "Kod nas virus još cirkulira, treći val nije gotov" Turisti u Dubrovniku Mali pomak do starog normalnog: U planu su koncerti s publikom, a i podaci o broju turista u Hrvatskoj bude optimizam

Švedska na tjednoj razini dnevno ima 625 novih slučajeva na milijun stanovnika, pokazuju podaci portala OurWorldInData u utorak, što ju svrstava na drugo mjesto, iza malenog San Marina.

"Nažalost vidimo ubrzanje širenja u Švedskoj. Vidjet ćemo kako će proći ovaj tjedan, no svakako se radi o brzom širenju koje ne pokazuje usporavanje", rekao je glavni švedski epidemiolog Andres Tegnell.

Švedska, država s 10 milijuna stanovnika, dosad je dala 2,1 milijuna doza cjepiva, prenosi Reuters. Od početka pandemije je tamo ukupno umrlo 13.660 ljudi.