Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ograničenja ostaju na snazi

Nakon porasta broja hospitaliziranih: Nizozemska ipak odgodila popuštanje mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska vlada u subotu je obustavila planove daljnjih popuštanja mjera u pandemiji covida-19 jer se zemlja nastavlja boriti s visokim stopama zaraze.

Nizozemska je planirala popustiti ograničenja za objekte na otvorenom - uključujući zoološke vrtove, zabavne parkove i sportske objekte od 11. svibnja, no datum će ipak pomaknuti.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Protivinici najavili prosvjed Ukidaju sve mjere, no tko nema COVID potvrdu ne može ući u trgovinu, restoran, kazalište...

Prema novinskoj agenciji ANP, idući datum koji će se razmatrati je 18. svibnja.

Vladina odluka uslijedila je nakon upozorenja njezinog znanstvenog savjetodavnog vijeća za koronavirus zbog porasta hospitaliziranih pacijenata s covidom-19.

Sedmodnevna incidencija zaraze na 100.000 stanovnika trenutno je iznad 300 u Nizozemskoj.

U srijedu je ta zemlja s oko 17 milijuna stanovnika počela popuštati mjere prvi put od uvođenja strogog zatvaranja u prosincu.

Ukinut je noćni policijski sat, trgovine ponovno mogu dopustiti ulazak kupaca bez prethodne najave, a restorani smiju posluživati goste na otvorenom uz pridržavanje strogih higijenskih mjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene