Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano ih više od pola milijuna

Božinović najavio moguće otvaranje tržnica, otkrio i broj propusnica: "Dobivamo zahtjeve i od onih u samoizolaciji"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

"Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete, odluka o otvaranju tržnica bit će objavljena. Očekujem da to može biti već i sutra", kazao je Božinović predstavljajući Saboru paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, oružnih listova i putovnica.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Šef nacionalnog stožera Božinović: "Uvođenje COVID redara predložili su sami ugostitelji." Komentirao i napad na Markovu trgu Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti"

Ministar je nešto kasnije na konferenciji Stožera izvijestio i da je do ponedjeljka izdano 565.221 e-propusnica, a odbijeno je njih 16.673. Dodao je da je do ponedjeljka u 11 sati izvršen upis 100.000 zahtjeva velikih poslodavaca, a sve poslodavce koji imaju potrebu za unosom zahtjeva do 250 zaposlenih pozvao je da to učine samostalno kroz uslugu e-propusnice za poslodavce.

"Svjesni smo velikog opterećenja pristiglih novih tablica za skupni unos pa poslodavcima koji iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti unijeti podatke za izdavanje propusnica nužnom osoblju ponavljamo da će ranije izdane propusnice vrijediti do srijede", kazao je

Dodao je da zahtjeve podnose i oni kojima je određena mjera samoizolacije. 

"Nemojte to činiti, ako vi putujete, onda Hrvatskom putuje i koronavirus"; rekao je. 

Božinović je još jednom komentirao i moguće otvaranje tržnica.

"Jutros je održana videokonferencija i dane su upute nacionalnim stožerima o epidemiološkim mjerama. U ovom trenutku lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i za otvaranje. To uključuje i zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi mjera. Kada dobijemo povratnu informaciju, moramo krenuti u sve spremni kako ne bismo izazvali nova žarišta", rekao je Božinović (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene