Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilazi Velesajam

Na razgovor o cijepljenju stiže europska povjerenica za zdravlje: ''Imamo 55 posto cijepljenih među odraslima, a prosjek EU-a je 75''

Zbog pandemije i cijepljenja u petak na Zagrebački Velesajam dolazi posebna gošća.

Dok se cijela Hrvatska crveni na koranakarti, u petak bi se mogli crvenjeti i pred europskom povjerenicom za zdravlje. Stella Kyriakides stiže na sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

''Iz Ministarstva navode da su dvije teme razgovora – jedna je strategija borbe protiv raka i sporo cijepljenje. Programom je predviđen obilazak punkt za cijepljenje na Velesajmu te onkologije u Bolnici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Dok iz ministarstva poručuju da je borba protiv raka razlog broj 1 njezina posjeta, sudeći iz njene izjave u najavi putovanja čini se da je to ipak – sporo cijepljenje.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve lošije stojimo Objavljena nova koronakarta: Još veći dio Hrvatske u tamnocrvenom

Rekla je da 'Hrvatska mora povećati napore u pogledu cijepljenja uoči dolaska zime'.

Imamo manje od 55 posto cijepljenih među odraslima, dok je prosjek Europske unije 75 posto.

Lošiji od nas su samo Slovaci, Bugari i Rumunji, dok su u top četiri države Španjolska, Irska, Malta i Portugal. Oni gotovo da više nemaju koga cijepiti. Cijepljeno je od 90 do 98 posto ljudi. Povjerenica će zato s Berošem raspravljati što Unija može napraviti da se ta brojka što prije poveća'', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene