Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo žarište Institut Hrvoje Požar

U Hrvatskoj 11 novih slučajeva zaraze: Oboljeli u Zagrebu, Istri, Splitu, Solinu, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na Energetskom institutu Hrvoje Požar s kojeg je, podsjetimo potvrđena jedna COVID pozitivna osoba, nakon testiranja kontakata potvrđeni su novi slučajevi, baš kao i u Istri, Splitu, Solinu, Sisačko-moslavačkoj te Zagrebačkoj županiji.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva danas je na sjednici Vlade izvijestio kako je u protekla 24 sata zabilježeno ukupno 11 novih slučajeva u Hrvatskoj, što je potvrdio i Nacionalni stožer. 

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Prema njihovom izvješću, jedna novooboljela osoba je iz Sisačko-moslavačke županije, dvije su novooboljele osobe iz Istarske županije, tri su novooboljele osobe iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim su tri novooboljele osobe iz Zagrebačke županije a dvije su novooboljele osobe iz Grada Zagreba.

Do sada je testirano 70.995 osoba, od toga 368 u posljednja 24 sata.
Na bolničkom liječenju je devet osoba.Na respiratoru nema pacijenata.
Ukupan broj ozdravljenih je 2142, što je 1 novoozdravljeni u 24 sata.
Ukupan broj preminulih je 107.

Među novozaraženima su i četiri zaposlenika Instituta Hrvoje Požar. 

Novooboljele osobe iz Splita i Solina boravile su izvan Hrvatske. Njihovi kontakti su obrađeni te se 14 osoba nalazi u samoizolaciji. Od troje novooboljelih jedna osoba je hospitalizirana u KBC-u Split, izvijesio je Stožer SDŽ.

Mini žarište na Institutu u Zagrebu

Kako smo ranije pisali, u utorak je kod jednog zaposlenika Instituta Hrvoje Požar potvrđena zaraza koronavirusom, nakon čega su bliski kontakti iz radnog okruženja pozvani na testiranje. Danas ih je pozvano još. 

Prema riječima ravnatelja Instituta Dražena Jakšića, neki od pozvanih na testiranje su blaže simptome imali još prošlog tjedna no nisu prepoznati kao povezani s koronavirusom.

Podsjetimo, na upit portala DNEVNIK.hr, iz Instituta su nam ranije nam potvrdili da je njihov djelatnik u utorak popodne javio da je dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus. Simptome je razvio još 5. lipnja i od tada nije dolazio na posao.

Kazali su nam i da su prema preporukama epidemiologa popisani svi njegovi bliski kontakti. Ostali zaposlenici instituta do kraja tjedna su upućeni na rad od kuće, a prostorije koje su koristili će se dezinficirati.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je Hini da su novi slučajevi posljedica importiranja iz Bosne i Hercegovine, gdje je nekoliko lokaliteta koja su još uvijek aktivna. Prema tome, bolest je još uvijek prisutna, upozorio je.

I u Istri dva slučaja: Uvezeni iz BiH

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije u četvrtak ujutro priopćili su da su u posljednja 24 sata ispitali 19 uzoraka, od čega su dva pozitivna na koronavirus. Radi se o uvezenim slučajevima gdje su zaražene osobe proteklog tjedna boravile u BiH, točnije na području Sanskog mosta.

"Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani, rezultati su negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba", poručili su iz Stožera Istarske županije.

Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, naglašavaju.

"Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada", poručili su.  

Nacionalni Stožer civilne zaštite u srijedu je obavio kako su u posljednja 24 sata potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene