Nacionalni stožer civilne zaštite
Nacionalni stožer civilne zaštite Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nacionalni stožer javio je kako u zadnja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze koronavirusom.


"Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 3, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2258", javili su iz Nacionalnog stožera.

Vezani članci KB Dubrava, ilustracija KB Dubrava povećava broj kreveta za oboljele od korone na prostor hitne službe: "Šatore ćemo puniti u krajnjoj nuždi" Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 890 novozaraženih: U Zagrebu najviše zaraženih, velik skok i u Splitsko-dalmatinskoj

Jedna novooboljela osoba je iz Splitsko-dalmatinske županije, a dvije iz Grada Zagreba. 

Do sada je testirano 70712 osoba, od toga 186 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 5 osoba. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2141, što je jedan novoozdravljeni u 24 sata. 

Ukupan broj preminulih je 107.

Iz Stožera Splitsko-dalmatinske županije pojasnili su da su od ukupno 42 obrađena testa u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo SDŽ svi bili negativni na koronavirus dok od dijela obrađenih testova na Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu pozitivan je muškarac s prebivalištem u Splitu, a nastanjen u Zagrebu. Muškarac je testiran nakon dolaska iz inozemstva. 

Kako je DNEVNIK.hr pisao, dva nova slučaja koronavirusa pojavila su se u utorak poslijepodne. Među njima je i radnik jednog državnog instituta. Jučer je doznao da je pozitivan. Simptome je razvio još 5. lipnja i od tada nije dolazio na posao. 

Ravnatelj ustanove rekao nam je u srijedu kako se djelatnik instituta dobro oporavlja, a čekaju se rezultati za još desetak zaposlenika. Za sad nitko nije prijavio simptome.