Test za COVID-19, ilustracija
Test za COVID-19, ilustracija Foto: Afp

Desetak zaposlenika instituta čiji je djelatnik jučer potvrđen pozitivan na COVID-19 danas bi trebalo biti testirano, doznajemo od ravnatelja te ustanove.


Za sad nema bliskih kontakata zaraženog zaposlenika iz radne okoline koji su prijavili bilo kakve simptome bolesti, no ima li novih slučajeva zaraze pokazat će rezultati testa.

Vezani članci Koronavirus u Crnoj Gori Crna Gora produžila policijski sat, kretanje zabranjeno od 19 do 5 sati: "Transmisija virusa je izuzetno visoka i može pogoditi svakog" Cjepivo protiv koronavirusa Ispovijest osobe koja je primila eksperimentalno cjepivo: ''Bila je to mala gesta, ali jedina koja me mogla uvjeriti da uzvraćamo udarac''

Pozitivan djelatnik, doznajemo, za sad se dobro oporavlja.

Na upit portala DNEVNIK.hr, iz te znanstvene ustanove jučer su nam potvrdili da je njihov djelatnik popodne javio da je dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus. Simptome je razvio još 5. lipnja i od tada nije dolazio na posao.

Iz instituta su nam kazali i da su prema preporukama epidemiologa popisani svi njegovi bliski kontakti. Ostali zaposlenici instituta do kraja tjedna su upućeni na rad od kuće, a prostorije koje su koristili će se dezinficirati.

Nacionalni Stožer civilne zaštite u utorak je priopćio kako u posljednja 24 sata zabilježen jedan slučaj zaraze no kasnije tijekom dana neslužbeno su potvrđena još dva.