Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivni djelatnici i pacijenti

Capak o otpuštanju pacijenata iz bolnice u Stubičkim Toplicama: ''To je bila odluka epidemiologa u suradnji s lokalnim stožerom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš u posjetu je Krapinsko-zagorskoj županiji koja ima najviše zaraženih u odnosu na broj stanovnika.

S obzirom na broj stanovnika, najviše je zaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji. I omjer zaraženih u odnosu na broj testiranih viši je od hrvatskog prosjeka.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere Slika nije dostupna Sastao se s ravnateljem Beroš u Zagorju: Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama postaje centar za COVID?

Ministar zdravstva Vili Beroš, na poziv župana Željka Kolara, došao je u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji. ''Dotaknuli smo se pitanja brzih testova i to je nešto što će možda promijeniti cijelu našu strategiju odgovora na ovu ugrozu'', rekao je nakon sastanka Beroš.

U posjet Krapinsko-zagorskoj županiji stigao je i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. On se na konferenciji za medije osvrnuo na pojavu koronavirusa u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice iz koje su neke pacijente poslali njihovim kućama.

''To je bila odluka epidemiologa u suradnji s lokalnim stožerom treba li pacijente, ako ih ima više, zadržati u ustanovi ili je bolje da ih se smjesti u neku drugu ustanovu, ako imaju uvjete. Ono što je bitno je da se svi bolesni izoliraju i da ne dolaze u kontakt sa zdravima. Hoće li se to obaviti tako da ostanu u bolnici dok ne prođe pozitivitet ili će ih se premjestiti u drugu ustanovu, to ovisi o odluci epidemiologa i lokalnog stožera. Mi se na nacionalnoj razini ne bavimo s lokalnim slučajevima, nego možemo pružiti potporu'', poručio je Capak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene