Obavijesti Video Pretražite Navigacija
fokus na ciljanim mjerama

Beroš o velikom rastu broja zaraženih: "Kriva su određena okupljanja i naša nepažnja, spremni smo na sve opcije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je veliki rast broja zaraženih i rekao da je još uvijek fokus na ciljanim mjerama, no da je Stožer spreman na sve scenarije.

"Mišljenja sam osobno da onakvog lockdowna neće biti. Fokusirani smo na određene mjere koje moraju biti selektivne, ciljane, točkaste i sukladne epidemiološkoj situaciji. Ali ne možemo govoriti o budućnosti jer ne znamo kako će se epidemija ponašati. Ako budemo disciplinirani i onemogućimo širenje virusa kao u proljeće, situacija će biti dobra", rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva, komentirajući veliki rast broja zaraženih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pripreme za jesen Beroš okupio Krizni stožer, otkrio kako namjeravaju zaustaviti širenje epidemije: Poznato i hoće li se vratiti covid potvrde Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Stigle najnovije brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj

Taj porast doveo je u vezu s, kako je rekao, određenim okupljanjima i našom nepažnjom.

"Posljednja okupljanja, posebno u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, pokazala su da je to sada modalitet širenja virusa", rekao je i dodao: "Svi oni koji rade s npr. djecom, posebno ako su ona rizična, moraju imati maske. U dvije županije imamo primjer da su postupali bez maski pred svojim korisnicima usluga".

Dodao je da se o zdravstvenom sustavu brižno razmišlja te da bi se za slabljenje mjera u zdravstvenim ustanovama epidemiološka slika trebala popraviti. 

"Posjeti nisu dopušteni upravo zato što se u bolnicama nalazi rizična populacija. Sukladno situaciji to će se evaluirati", rekao je Beroš.

Dodao je da Stožer nastoji biti maksimalno odgovoran i pripremiti se za sve moguće opcije. "Znate što smo napravili proljetos, ako dođe potreba, ponovo će se aktivirati. Nitko nema čarobnu kuglu, najvažnije je ne opustiti se i pratiti situaciju iz dana u dan", kaže Beroš.

Rekao je i kako zdravstveni sustav ne smije generirati dodatne probleme, već sudjelovati u rješenju.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata preminulo šet osoba zaraženih koronavirusom, a novozaražene su 363 osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene