Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što južnije, to praznije

Istra je hit, a ministar očekuje poboljšanje sezone i na jugu. U Dubrovniku očajni: "Neka dođe na moj trošak da vidi što se ovdje događa"

Od petka ujutro na graničnim prijelazima Bregana i Rupa pojačan je promet, no nema dužih čekanja. Ipak, gosti koji uđu u Hrvatsku ne voze se daleko. Istra i Kvarner iznenađujuće dobro stoje, dok se u Dubrovniku trenutačno odmara tek oko 2000 turista.

Gdje gosti mogu stići automobilom tamo ih i ima. Istra je hit. „Nije daleko, mediteranski je štih, odlučio sam doći pozitivno sam iznenađen“, kaže gost iz Mađarske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čekaju mjere za pomoć Kampovi tek na polovici lanjskog prometa, moguće ranije zatvaranje: "Imali smo određenu dozu optimizma, ali..." Anamarija Maletić, direktorica hotela IMA LI NADE ZA POSEZONU? Unatoč strožim mjerama Austrije i Slovenije, u ovom turističkom resortu i dalje su dobro popunjeni: "Nadamo se dobrim rezultatima do kraja"

U Rovinju su najbrojniji Nijemci, zatim Slovenci pa potom Austrijanci. Adut Kvarnera je Rijeka koja je proglašena jednom od najsigurnijih destinacija za ljetovanje u doba pandemije.

Inače popularne destinacije za goste iz Srbije i BiH strepe. Ovi su turisti iz Srbije u Opatiju stigli prije novih mjera na granicama.

„Uspjeli smo uživati već tjedan dana i više, sutra se nažalost vraćamo kući, ali ugrabili smo malo da se sunčamo i kupamo“, kaže Iva.

Kako bi spasili sezonu, u Splitu iznajmljivači nude sve pa čak i noćenje gratis ili neki popust.

No što se ide južnije, sve je praznije. Ministar Cappelli uvjerava da bi se stanje moglo popraviti otvaranjem avioprometa.

„Sljedeći tjedan se otvara 80-ak linija. Ako profunkcionira oko 40 posto avioprometa, mogli bi doći na 30 do 35 posto“, smatra ministar.

Turistički djelatnici u Dubrovniku ne dijele njegov optimizam.

„Neka dođe ovdje na moj trošak, ne na trošak države i neka vidi što se ovdje događa. Nama su letovi do 15. 7. više-manje otkazani, a zadnje informacije govore i da je EasyJet otkazao sve do kraja 7. mjeseca za Dubrovnik“, kaže Slavica Grkeš, vlasnica turističke agencije iz Dubrovnika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene