Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI PORAST ZARAŽENIH

Na sjeveru opet četverotjedni lockdown: "Naš zdravstveni sustav je u opasnosti. Mi smo broj jedan u svijetu po stopi zaraze"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Latvija je u ponedjeljak najavila novo četverotjedno zatvaranje od 21. listopada do 15. studenoga kako bi pokušala usporiti širenje zaraze koronavirusom u jednoj od najmanje procijepljenih zemalja Europske unije.

"Latvija je broj jedan u svijetu po stopi zaraze", rekao je ministar zdravstva Daniels Pavluts novinarima u ponedjeljak navečer, nakon hitnog sastanka vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REPORTAŽA IZ LONDONA Engleska postupno izlazi iz lockdowna: "Napokon smo se vratili u pubove. Unaprijed smo rezervirali stol i mislimo ovdje provesti cijeli dan"

Dućani, restorani, škole i sve vrste zabave bit će zatvoreni. Otvorene će ostati samo nužne usluge, dodao je.

Potom će se lockdown ublažiti samo za cijepljene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ogroman skok novih slučajeva Rekordan broj novozaraženih uoči kraja lockdowna, procijepljenost uskoro na 70 posto

"Naš zdravstveni sustav je u opasnosti", rekao je premijer Krisjanis Karins, okrivljujući nisku stopu procijepljenosti u zemlji za rast broja slučajeva zaraze.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene