Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepridržavanje će mjere samo produžiti

Kršenje mjera Lijepom Našom: U metropoli partijalo mnoštvo studenata, policija objavila da je "pala" i vlasnica jednog kafića

Aktualno Galerija Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 1 Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 2 Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 3 Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kršenje mjera ispred Studentskog doma Stjepan Radić - 4 Galerija 1/4 >>
Veliko okupljanje i vikend provod u Zagrebu kod studentskog doma "Stjepan Radić" bio je povod za preventivnu akciju policije.

Zbog kršenja epidemioloških mjera i zabrane okupljanja više od 25 osoba na otvorenom, policajci su po dojavi građana došli na mjesto okupljanja i zamolili okupljene da se raziđu, što su oni i učinili, doznajemo iz zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Kršenja mjera bilo je i u Slavoniji i u Primorsko-goranskoj županiji gdje je policija kaznila vlasnika kafića koji je radio unatoč zabrani, a u mjestu kraj Rijeke zatečeno je više osoba koje su se okupile i konzumirale alkohol.

Nacionalni stožer danas bez komentara na ovo. Tek poruka da sve službe pokušavaju djelovati preventivno, a ne represivno. Stručnjaci tvrde da nepridržavanje mjera može dodatno produljiti njihovo trajanje.

"Mislim da nitko ne bi trebao zbog svoje mlađe životne dobi osjećati se sigurno u odnosu na koronu i da bi trebao ako ne zbog brige za tuđe zdravlje, za zdravlje svojih bližnjih i ostalih sugrađana onda se bar pridržavati mjera zbog svoga zdravlja na način da u najmanju ruku ne ide u tako visoke rizike kao što su masovna okupljanja", komentirao je dr. Dobrica Rončević, glavni epidemiolog Primorsko-goranske županije

Otvorila kafić i ugostila 10 ljudi

Zagrebačka policija podnijela kaznenu prijavu protiv 29-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti. 

Kako su izvijestili, sumnja se da je 29-godišnjakinja 4. veljače 2021. godine, postupajući suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH  o ograničavanju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, kao vlasnica trgovačkog društva koje u zakupu ima poslovni prostor u Kranjčevićevoj ulici, prekršila propisane mjere otvorivši za poslovanje ugostiteljski objekt u kojem su policijski službenici i službenici Civilne zaštite, zajedno s državnim inspektoratom, oko 14.40 sati zatekli 10 osoba koje su konzumirale pića u objektu.

Osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene