Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj 53 novozaražene osobe: 25 djelatnika karlovačke bolnice u samoizolaciji jer su neki pacijenti zataškali kontakt s pozitivnom osobom

Milan Bandić
Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr
Koronavirusom je zaraženo troje djelatnika doma za starije osobe u Zagrebu, zasad nema zaraženih korisnika. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ima 13, a u Vukovarsko-srijemskoj 11 novih slučajeva.

* Ukupno potvrđeno 3775 slučajeva zaraze u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Danas nema preminulih osoba

* Nacionalni stožer izvijestio je o 53 nova slučaja u Hrvatskoj

Tijek događaja pratite u nastavku. 

15:57 U gradu Karlovcu jučer je testirano 27 osoba. Pristigla je polovica nalaza i svi pristigli su negativni. U OB Karlovac liječe se dvije osobe. Danas je testirano oko 60 osoba.

U Ogulinu je jučer testirano 14 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. Danas je testirano 25 osoba.

U Karlovačkoj županiji je ukupno 35 oboljelih osoba i to 18 u Ogulinu, 12 u Karlovcu, tri u Slunju i dvije u Dugoj Resi.

U Ogulinu su tijekom vikenda dezinficirani prostori u kojima su boravile zaražene osobe te su svi prostori spremni za normalno funkcioniranje. Iz županija potvrđuju da se pet osoba iz ogulinske gradske uprave vode kao oboljele od COVID-19, a 22 osobe se nalaze u samoizolaciji. 25 djelatnika karlovačke Opće bolnice također se nalazi u samoizolaciji zbog kontakta s pacijentima koji su zataškali kontakt s pozitivnom osobom, izvijesti su iz županijskog stožera. 

14:05 Nacionalni stožer objavio je da su u Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze koronavirusom. Nema novih preminulih. Više o tome pročitajte OVDJE.

13:27 Koprivničko-križevačka županija i dalje je jedina u Hrvatskoj bez zaraženih koronavirusom. Lokalni stožer izvijestio je da su u posljednja 24 sata testirali 27 uzoraka i svi su bili negativni. 

U samoizolaciji je trenutačno pet osoba, bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba. Od početka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja.

13:10 Krapinsko-zagorska županija od petka ima tri novozaražene osobe koronavirusom, među kojima zaposlenik Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite u Krapini.

Trenutačno je u županiji ukupno deset pozitivnih osoba.

Dvije novozaražene osobe su s područja Krapinskih Toplica, a jedna iz Krapine.

Pozitivan nalaz za osobu zaposlenu u bolnici stigao je u subotu. Ta je osoba do 6. srpnja radila na trijažnom prijemu, a dan kasnije razvila je simptome bolesti. U samoizolaciju je stavljena samo jedna osoba koja je bila rizičan kontakt s pozitivnim pacijentom s posla te četiri obiteljska kontakta. Rezultati testiranja više djelatnika očekuju se u utorak.

Unutar bolnice je smanjeno kretanje djelatnika i pacijenata među odjelima.

12:49 Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba. 

12:46 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o tri mlađe muške osobe i jednom muškarcu srednjih godina koji su nastanjeni u Župi dubrovačkoj, te jednoj mlađoj muškoj osobi s boravištem u Pločama. Svima su simptomi blagi, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Ukupno je hospitalizirano 6 osoba u OB Dubrovnik. 

12:39 U Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih. Jedna je osoba izliječena te su u toj županiji trenutačno 62 aktivna slučaja.

12:30 Požeško-slavonska županija ima jednu novooboljelu osobu. Trenutačno je na području te županije 71 aktivan slučaj. 

U kućnoj izolaciji nalazi se 70 osoba te je pet osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 415 ljudi. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih, kao i svih suspektnih osoba, izvijestio je lokalni stožer.

11:44 Nema novih oboljelih u posljednja 24 sata na području Šibensko-kninske županije, izvijestio je lokalni stožer. Od jučer su testirali svega 12 uzoraka.

S današnjim danom broj oboljelih na njihovu području i dalje je 29, od kojih se dvoje liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali oboljeli imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

U samoizolaciji se nalazi  116 osoba, od kojih je 115 kontakt s COVID pozitivnom osobom. 

11:38 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba. Radi se o osobama koje su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 125, dok je 75 aktivnih slučajeva. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se nalazi 495 osoba.

11:05 Tijekom vikenda bilo je 67 novih pozitivnih osoba u Zagrebu, u nedjelju samo 12. Epidemiološka situacija je pod kontrolom, ali velika je aktivnost kroz domove zdravlja, izvijestio je Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo. 

U petak je rođeno novorođenče pozitivne trudnice, što je treći takav porod u Hrvatskoj. 

Tri djelatnice doma za starije su pozitivne, potvrdila je pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu Romana Galić te je dodala da djelatnice nisu imale simptome do srijede navečer. "Tada ih je osjetila jedna djelatnica, nakon čega nije dolazila na posao. Poduzete su sve mjere, uzeti su svi kontakti i svi korisnici i djelatnici koji su došli u kontakt su u samoizolaciji. Dosad je testirano 20 korisnika i djelatnika", rekla je Galić. 

Zasad ne znaju gdje su se osobe zarazile. "Jedino su se duže zadržale na biračkim mjestima, duže od 15-20 minuta", rekla je Galić. 

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je trend od petka do danas dobar. U petak 34, u subotu 24, a u nedjelju 12 novih. "Ako nastavimo taj trend, daj Bog da dođemo do nule", rekao je Bandić.

10:50 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 13 novooboljelih osoba. U posljednja 24 sata obrađeno je 157 testova. 

Uz 13 novooboljelih osoba pozitivan je i jedan državljanin Republike Austrije. Među novooboljelima je sedam osoba iz Splita, dvije iz Trogira te po jedna iz  iz Kaštela, Solina, Gradca i Trilja. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba deset su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se tri osobe epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji je 581 osoba, a četiri se nalaze na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

10:41 U Međimurskoj županiji 21. dan nema novooboljelih osoba, izvijestio je lokalni stožer.

10:35 Konferencija za novinare zagrebačkog stožera održat će se u 11 sati i moći ćete je pratiti uživo na našem portalu. 

10:30 Stožer Osječko-baranjske županije izvijestio je da su tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek obrađena 104 uzorka, od kojih je osam pozitivno na koronavirus. Riječ je o po dvije osobe iz Našica i Drenja te po jednoj iz Osijeka, Đakova, Petrijevaca i Šaptanovaca.

Njihovi su kontakti stavljeni u samoizolaciju pa se trenutačno u samoizolaciji nalaze 553 osobe, od kojih je 13 novih.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata, od kojih se troje nalazi na respiratoru.

10:13 Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije izvijestio je da peti dan zaredom nema novih slučajeva koronavirusa.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19, od čega je osam aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata testirano je 11 osoba, od čega je dosad pristiglo devet negativnih rezultata. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 723 osobe.

9:47 U Primorsko-goranskoj županiji su četiri novozaražene osobe u posljednja 24 sata. Među njima je i jedan djelatnik Klinike za ortopediju u Lovranu.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

9:31 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 11 novopozitivnih osoba na COVID-19 (četiri osobe iz Ivankova, četiri iz Starih Mikanovaca, dvije iz Đeletovaca i jedna iz Vinkovaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 118, od toga su 43 osobe izliječene. Trenutačno su u županiji dvije osobe hospitalizirane. Među oboljelima su i dvije medicinske sestre/tehničar.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 3146.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 336 osoba. Među njima je i 40 zdravstvenih radnika, od čega osam liječnika i 27 medicinskih sestara/tehničara.

9:16 Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 6 bolesnika. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 96 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 465 osoba. Od početka pojave zaraze iz samoizolacije su izašle 4204 osobe.

9:10 Neslužbeno doznajemo da su u Domu za starije osobe Centar zaražene dvije socijalne radnice i jedna zaposlenica u administraciji. Zasad nema korisnika doma zaraženih koronavirusom.

8:50 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 95 uzoraka brisova na COVID-19 i svi su negativni. 

Među njima su i 42 uzorka brisova dostavljenih iz Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu. Trenutno je u mjerama samoizolacije 212 osoba.

7:40 Od danas se uvodi mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti: zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjeti dopušteni, zatim vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu, odluka je Nacionalnog stožera.

Zaštitne maske postaju obvezne za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i za kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama, te za djelatnike u ugostiteljstvu koji dolaze u kontakt s gostima i sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka.

7:38 Na snazi su i nove mjere za okupljanja te prelazak granice. Između ostalog, svi koji u Hrvatsku dolaze iz trećih zemalja (nečlanica EU) moraju u dvotjednu samoizolaciju. Karantena/samoizolacija se može skratiti na sedam dana ako osoba o svom trošku napravi bris nosa i ždrijela sedam dana po ulasku u Hrvatsku i dobije negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2.

Turisti i ljudi koji dolaze zbog poslovnih obveza samoizolaciju mogu izbjeći ako predoče negativan nalaz PCR pretrage brisa nosa i ždrijela na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).

Propisane su i detaljne upute i preporuke za okupljanja koje se odnose se na organizaciju okupljanja na kojima je predviđeno okupljanje 100 i više sudionika. Za provedbu ovih preporuka odgovoran je organizator, navedeno je u uputama i preporukama HZJZ.  Više o tome pročitajte OVDJE.

7:33 Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je objavio kako je u Hrvatskoj novih 50 slučajeva zaraze koronavirusom.

Od pojave prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj 25. veljače, subota 13. srpnja bila je najgori dan do sada - zabilježeno je čak 140 novozaraženih u Hrvatskoj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene