Gužve na graničnom prijelazu Bregana
Gužve na graničnom prijelazu Bregana Foto: Goran Stanzl/Pixsell

I dalje su gužve na većini graničnih prijelaza na ulasku u Hrvatsku. Hrvatski inoministar Gordan Grlić Radman sastao se na granici sa slovenskim kolegom.


Gužve su na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku. Uzrok kolona je detaljna kontrola potrebnih dokumenata putnika koji žele ući u Hrvatsku ili samo proći kroz našu zemlju. U prosjeku se čeka do sat vremena, a duža čekanja očekuju se u popodnevnim satima.

Vezani članci Djeca ispred zagrebačke Osnovne škole Nikole Tesle - 2 U Zagrebu polovica djece došla u školu, Sindikat poručuje: ''Roditeljima ništa nije jasno'' Franjo Janković iz Postaje granične policije Bregana Na ulaz u Hrvatsku se čeka u kolonama, iz policije poručuju: "Informirajte se o svemu što će se od vas tražiti"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se na graničnom prijelazu Kaštel u Istri sa slovenskim kolegom Anžeom Logarom. Prvi je ovo bilateralni sastanak šefova diplomacije nakon četiri godine. Razgovaralo se najviše o rješavanju pitanja prelaska granice između Hrvatske i Slovenije te zastoja na graničnim prijelazima zbog situacije s koronavirusom. Kada će se procedura pojednostaviti, a Hrvatska svoje granice otvoriti za sve strane državljane bez obzira na to imaju li u Hrvatskoj nekretninu, pokretninu ili uplaćen godišnji odmor, još uvijek nema konkretnog dogovora.

''Hrvatski je interes da Slovenci prelaze kao i ranije, epidemiološka je slika slična i ministri turizma imali su prije neki dan razgovor o tome, mislim da idemo u dobrom pravcu'', poručio je ministar Grlić Radman.