Pandemija koronavirusa, ilustracija - 9
Pandemija koronavirusa, ilustracija - 9 Foto: Getty Images

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke koje se tiču učenika. Oni učenici koji se samotestiraju više ne moraju u izolaciju u slučaju kontakta s pozitivnom osobom, neovisno o tome jesu li preboljeli COVID ili se cijepili.


''Učenici osnovnih i srednjih škola koji sudjeluju u redovitom samotestiranju oslobođeni su samoizolacije u slučaju kontakta s pozitivnom osobom neovisno o cijepnom statusu i preboljenju'', stoji u novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Vezani članci Samotestiranje učenika, ilustracija Počelo samotestiranje učenika: "Otkrili smo asimptomatske slučajeve. Da nema testiranja oni bi danas bili na nastavi" Kućni test na COVID Od sutra se učenici prije nastave moraju testirati: Pogledajte upute HZJZ-a kako to učiniti kod kuće

''Učenici koji sudjeluju u redovitom samotestiranju, a nisu oslobođeni samoizolacije na temelju preboljenja i/ili cijepljenja, kada dijele kućanstvo s pozitivnom osobom (obiteljski kontakt) trebaju se učestalije samotestirati u vlastitom aranžmanu i to svaka dva dana tijekom 7 dana od kontakta s pozitivnim ukućanom (u slučaju da se ne mogu fizički odvojiti od pozitivnog ukućana, samotestiraju se svaka dva dana tijekom izolacije pozitivnog ukućana i još 7 dana po isteku izolacije)'', stoji u uputama HZJZ-a.

Detaljne preporuke možete pročitati ovdje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju