Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ako se razboliš, plati liječenje''

Hrvatski poduzetnik podržava obvezno cijepljenje: ''Necijepljenima i onima bez COVID potvrde ne treba dopustiti ni ulazak u trgovinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Rogliić, vlasnik tvrtke Orbico, komentirao je pandemiju koronavirusa. Smatra kako bi cijepljenje trebalo biti obvezno, a necijepljenima se ne bi trebao dopustiti niti ulazak u, primjerice, trgovinu.

Vlasnik Orbica, jedne od najvećih hrvatskih kompanija, Branko Roglić komentirao je rad tijekom pandemije koronavirusa, a otkrio je i kakvo se njegova tvrtka suočila s pandemijom.

Kazao je da su najprije svi zaposleni prešli na rad od kuće, a u uredima su ostali smo šefovi koji su se bavili koordinacijom posla.

''U skladištima smo promijenili radno vrijeme tako da smo od dvije smjene napravili tri. Svjesno smo u skladištima prorijedili broj ljudi koji su u kontaktu. Dezinficirali smo sve automobile, prostorije i svu robu koja dolazi u skladište. Te smo mjere proveli u svih 20 zemalja. Imali smo samo jedan smrtni slučaj među zaposlenima. Nažalost, preminuo je naš mlađi radnik u Bugarskoj. Imali smo i nekoliko težih slučajeva bolesti COVID-19. Ipak, mislimo da smo epidemiološke mjere jako dobro proveli i da smo ljudske žrtve i štete u poslovanju ograničili na najmanju mjeru'', smatra poduzetnik.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USRED PROBNOG ROKA Dobio otkaz zbog koronavirusa: Otac troje djece opet u potrazi za poslom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA LABAVO Stupile na snagu stroge mjere: Svi necijepljeni od danas u lockdownu, za kršenje - kazne od 1450 eura

Ocjenjuje dobrim potez Vlade ''što je novac poreznih obveznika davala poduzećima koja je kratkoročno ugrozila pandemija, kako bi ona ostala na nogama i mogla se oporaviti te dugoročno poslovati''.

''Da toga nije bilo, danas bismo imali puno težu situaciju. Država je reagirala i dobrim mjerama protiv širenja zaraze. Međutim, mislim da je već prije nekoliko mjeseci trebala uvesti strože epidemiološke mjere. Situacija u Hrvatskoj i svijetu vrlo je ozbiljna, a mi se, kao ljudi, ponašamo dosta nonšalantno'', rekao je u razgovoru za Novi list.

Ipak, nije za novi lockdown. ''Zauzimam se za obavezno cijepljenje ljudi. Smatram da nikome tko nije dva puta cijepljen, ili nema COVID-potvrdu, ne bi trebalo dopustiti ulazak u dućan, pa ni u zdravstvene ustanove. Ako se netko ne želi cijepiti, trebao bi sam snositi i troškove svoga liječenja od COVID-19 bolesti'', predlaže Rogić. Dodao je da je u redu smatrati da je cijepljenje slobodan izbor pojedinca, no ''ako se razboli od COVID-19, neka sam plati svoje liječenje''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene