Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pusta hrvatska Ibiza

Gradonačelnik Novalje o ljetu bez partijanera: "Gubici će bez Zrća biti veliki, ali smo optimističniji nego na početku"

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom razgovarala je o stanju u toj ljetnoj meki za partijanere u kojoj od partyja ove godine neće biti ništa.

Kolike gubitke očekuje grad Novalja bez velikih zabava na Zrću otkrio je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

„Ne mogu točno reći, ali mladi su bili veliki potrošači i gubici će sigurno biti veliki. Ali gledajući turistički promet kojeg imamo zadnjih 10-15 dana mogu reći da smo optimističniji nego što smo bili jer su unaprijed otpisanu sezonu počele demantirati brojke. U zadnjih desetak dana smo na 45 do 60 posto turističkog prometa lani“, kaže Dabo.

„Znamo da su patrijaneri teško disciplinirani, oni ne mogu biti odgovorni i vrlo su riskantni gosti. U ponedjeljak smo imali sjednicu stožera i rekli smo da moramo našim klubovima koji su namjeravali raditi nekakve evente da na Zrću ove godine nema odobrenja za nikakve partyje, festivale i koncerte jer držimo da bi to bilo preriskantno“, kaže Dabo.

Na pitanje misli li da se Novalja previše okrenula patrijanerima Dabo kaže da jest.

„Zrće je jedna velika priča, svjetska priča koja nosi puno novca, ali generalno smo svi shvatili da se Novalja previše oslonila na Zrće. Preopasno je osloniti se samo na jednu kulturu turizma“, ocjenjuje gradonačelnik Novalje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene