Radimir Čačić, varaždinski župan, prozvao je "najodgovornije u državi" da su svjesno lagali kad su govorili da strože mjere ne daju rezultate. Tvrdi da se mjere neće ublažiti 21. prosinca, već se mogu samo pooštravati.


"Građanima Varaždinske županije potpuno je jasno da su nas držali u ovakvoj ugrozi jer su mjere odbijali prihvatiti nekoliko tjedana. Svi koji su govorili, a takvih je bilo nažalost i među onima koji su najodgovorniji u ovoj zemlji, da mjere ne daju rezultate siguran sam da nisu tako glupi da su vjerovali u to što govore i suguran sam da su svjesno lagali. Za to se snosi odgovornost", rekao je Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, na konferenciji za novinare, dodajući da je svima jasno da Hrvatska jako kasni sa strožim mjerama.

Vezani članci Terasa kafića, ilustracija Stigle detaljne upute za vlasnike kafića, ali i goste: Na terasi s razmakom, a na toalet samo s maskom Kafić, ilustracija Tko je već spreman za kavu? Od danas konačno smijemo na terase kafića, otvaraju se i dvorane. Ipak, ima i nezadovoljnih

Čačić je dodao da sve mjere daju rezultate te da je samo pitanje da li ublažuju krivulju ili dovode do njezina pada. "Vidjeli ste da smo dovedeni u horizontalu i da dovode do laganog pada nakon samo 14 dana. Hrvatska će imati slične rezultate za sljedećih četiri, pet dana", kaže Čačić te dodaje da će, nažalost, još neko vrijeme rasti krivulja preminulih.

Obratio se i članovima Nacionalnog stožera. "Zaista im predlažem da ponovno ne žmirimo. Najmanje što moramo uvesti, i to istog trena, jest online nastava za srednje škole i za više razrede osnovnih škola. To je donja granica mjera koje moramo uvesti", rekao je Čačić.

Uvjeren je da 21. prosinca, kada ističu postojeće mjere, neće doći do njihova ublažavanja. "Nitko ne treba ni sanjati da će se mjere ublažiti 21. prosinca, nemojmo si lagati. I još uvijek čekam hodogram pooštravanja mjera, a tek onda možemo govoriti o ublažavanju, a to neće biti prije mjesec dana", kaže Čačić.