Bolnica Križine, Split
Bolnica Križine, Split Foto: Ivo Cagalj

Splitska bolnica opterećena je svakodnevnim priljevom novih pacijenata zbog koronakrize. Prema podacima od ponedjeljka, u bolnici je bilo 209 COVID pozitivnih pacijenata, a jedan od njih napustio je bolnicu iz potpuno bizarnog razloga. Naime splitska bolnica na Križinama već neko vrijeme nema tople vode. Barem ne za pacijente.


Pacijent koji je napustio splitsku bolnicu na Križinama boluje od upale plića i upale gušterače, a uz to je pozitivan na COVID.

''Po cijenu života napuštam splitsku bolnicu'', rekao je za portal Dalmacija danas.

Dijagnoza koju ima opasna je po život, ali ostao je, kaže, šokiran uvjetima u bolnici.

''Od 2. prosinca imao sam temperaturu, oko 39, a 13. prosinca poslan sam na Zarazno. Tamo sam bio dva dana, a danas me je prebacilo na Odjel ortopedije na 1. katu na Križinama. Na drugom testiranju utvrđeno je da sam pozitivan na koronavirus'', rekao je.

Odjel za oboljele od koronavirusa u karlovačkoj bolnici - 3 U Hrvatskoj 2360 novih slučajeva: Nastavlja se pad broja zaraženih u donedavno najgoroj županiji, rastu brojke u Karlovačkoj

Broj slučajeva zaraze u svijetu s Dinom Golešom U samoizolaciji je grad veličine Karlovca, dosad je zaražen grad veličine Splita, a preminula su 54 autobusa ljudi

Problemi su krenuli kada se poželio otuširati te utvrdio da u bolnici nema tople vode. Osim toga WC-i su zajednički, za muškarce i žene.

''Odlučio sam samoinicijativno izići iz bolnice, ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijente. Ne znam čim se peru instrumenti kada ne postoji topla voda. Napustio sam odjel na vlastitu odgovornost i otišao kući'', rekao je.

Istaknuo je kako sestre i liječnici daju sve od sebe, ali ne može vjerovati u kakvim uvjetima moraju raditi.

Toplu vodu treba pričekati

“Imamo problem sa raspoloživosti tople vode, nije da vode nema, imamo vodu u objektu, ali u tom zapadnom dijelu stacionara imamo problem kojeg otklanjamo. Raspisali smo natječaj za sanaciju tog problema, imamo ugovornog izvođača međutim radovi su počeli, problem je što se odvijaju usporeno i otežano, nadamo se skorom završetku radova i otklanjanju problema rasploživosti tople vode. Pacijent je iskazao svoje nezadovoljstvo, mi trenutno u objektu, u podstanici 2 imamo toplu vodu, temperatura u bojleru je 56 stupnjeva celzijusa, međutim potrebno je izvjesno vrijeme da topla voda dođe na izvorno mjesto. To je stara instalacija objekta, treba pustiti vodu da teče 20 minuta, pola sata, da topla voda dođe”, kazao je voditelj tehničke službe Marin Bilobrk.

Uputili smo upit splitskoj bolnici, rečeno nam je da je ravnatelj na sastanku, pa njegov odgovor očekujemo.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju