Kolona sjećanja u Vukovaru - 1
Kolona sjećanja u Vukovaru - 1 Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Četvorica pripadnika MUP-a koji su radili na osiguranju Kolone sjećanja u Vukovaru pozitivni su na COVID. Nije poznato gdje su se zarazili, a kako doznaje DNEVNIK.hr pozitivno je još nekoliko policajaca iz njihove jedinice koji nisu bili u Vukovaru.


Djelatnici Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su boravili u Vukovaru 18. studenog po povratku su razvili simptome COVID-a.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Treći val korone možda je već stigao: Jedna europska zemlja javlja o ekstremnom riziku, druga bilježi najveći pad broja stanovnika od Drugog svjetskog rata Koronavirus u Srbiji Korona u Srbiji odnijela živote 74 liječnika: Službena statistika ne postoji, najavljena istraga

Iako je prva informacija bila da su zaraženi policajci putovali u istom kombiju, DNEVNIK.hr doznaje da su svi išli različitim vozilima, a druge osobe s kojima su putovali nisu razvile simptome. No, sva četvorica su iz iste jedinice u kojoj je još nekoliko zaraženih osoba koje nisu bile u Vukovaru. 

Kako su nam kazali iz MUP-a, ne može se sa sigurnošću tvrditi gdje su se zarazili, no to vjerojatno nije bilo u Vukovaru jer je zaraženo više osoba iz iste jedinice koje nisu bile u Vukovaru.