Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izjave Capaka

Čačić: "Da, trećina kapaciteta za testiranje nam je slobodna, ali kod nas nema čekanja. Uskačemo i drugim županijama"

Šef HZJZ-a tvrdi kako je u Varaždinskoj županiji slobodna jedna trećina kapaciteta za PCR testove. Župan Radimir Čačić kaže kako je to točno, no ističe da u Varaždinskoj županiji nema čekanja na testiranje te kad je potrebno, uskaču i susjednim županijama.

Hrvatska je danas oborila rekord po broju PCR testova. Obavljeno je njih 12.596, a šef HZJZ-a Krunoslav Capak tvrdi kako bi ih se bez problema moglo napraviti i 15 tisuća, a možda i 20 tisuća dnevno.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak vraćanje maski? Čekaju li nas radikalne epidemiološke mjere na jesen? Capak potvrdio da nema ništa od ukidanja izolacije Krunoslav Capak važna poruka o hepatitisu Capak otkrio brojke novozaraženih nakon mjesec dana bez mjera, objasnio i scenarije za jesen: ''Toga se svi bojimo''

Pritom je spomenuo kako je u Varaždinskoj županiji slobodna trećina kapaciteta za PCR testiranje, iako imaju visoku incidenciju.

Varaždinski župan Radimir Čačić za DNEVNIK.hr je kazao da je u toj županiji trećina kapaciteta za testiranje slobodna jer građani na red za testiranje dolaze odmah i bez čekanja, a po potrebi pokrivaju i potrebe za testiranjima u Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 296 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 695 uzoraka. Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1842 nova slučaja, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 1100.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 55%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 43%.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene