Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 2500 novih slučajeva dnevno

Bruxelles zatvara kafiće na mjesec dana, ugostitelji očajni: "Više se ljudi zarazi po privatnim tulumima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kafići i barovi u Bruxellesu bit će zatvoreni mjesec dana kako bi se usporilo širenje koronavirusa. S tim se teško mire njihovi vlasnici, koji tvrde da su privatne večernje zabave po kućama i stanovima veći širitelji virusa.

Odluka se odnosi na 19 gradskih općina koje čine regiju glavnoga grada Bruxellesa. Stupa na snagu u četvrtak ujutro i trajat će do 8. studenoga.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna "Zajedno za slobodu" VIDEO Vodeni topovi, suzavac, svakojaki predmeti: Na prosvjedu protiv COVID mjera maskirani prosvjednici sukobili se s policijom

Restorani mogu ostati otvoreni. Belgija u posljednjih sedam dana ima vrlo veliki rast novozaraženih, oko 2500 dnevno, što je za 57 posto više u odnosu na prethodni tjedan.

Predstavnici udruge ugostitelja odmah su kritizirali kao "preradikalnu" mjeru zatvaranja kafića i barova.

"Zatvaraju se mjesta na kojima se provode mjere, a s druge strane ništa se ne poduzima protiv ilegalnih privatnih okupljanja. Treba samo otići na društvene mreže i vidjeti koliko ih se organizira", rekao je predstavnik jedne ugostiteljske udruge Fabian Hermans.

Samo u utorak bilo je 17 takvih okupljanja, dodaje Hermans.

Nova belgijska vlada u utorak je pozvala građane da ograniče bliske kontakte na najviše četiri osobe. Dakle, jedna osoba može biti u bliskom fizičkom kontaktu s najviše tri duge osobe bez potrebe socijalne distance i nošenja maske. Te tri osobe moraju biti iste tijekom mjesec dana. U posjet kući mogu se pozvati najviše četiri osobe, koje ne moraju biti "bliski kontakti", ali je potrebno držati razmak od metar i pol ili nositi masku.

Riječ je o preporukama jer je takve mjere nemoguće kontrolirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene