Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojevi i dalje rastu

Božinović nema dobre vijesti za Božić i Novu godinu: "Neće izgledati kao prošle godine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je komentirao nove rekordne brojke novozaraženih u Hrvatskoj.

Šef Nacionalnog stožera najavio je kako ove godine blagdani neće izgledati kao lani. 

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

"Brojevi i dalje rastu, i danas je stotinjak više zaraženih. Ovogodišnji Božić i Nova godina neće biti na tragu onih lanjskih. Svakodnevno pratimo situaciju, u ovom trenutku nismo blizu scenarija popuštanja mjera", kazao je Božinović.

Istaknuo je kako pad mora biti jasan i trendovski da bi se mjere ublažile.

"Svi pratimo dnevne brojke, vidite da nismo blizu tog scenarija", rekao je Božinović. 

Osvrnuo se i na neke najave proslave Nove godine u hotelima i kazao kako je zamolio ministricu turizma Nikolina Brnjac da razgovara s hotelijerima o tome

"Moram priznati da je i mene iznenadila ta vijest. To je potpuno suprotno svoj logici koju pokušavamo prenijeti svih ovih dana svim građanima hrvatske i pravnim subjektima. Hoteli su ostali jer država mora funkcionirati i poslovni ljudi moraju dolaziti, ali to je potpuno medicinski kontraindicirano bilo kakvoj zabavi", rekao je Božinović.

Na pitanje razmišlja li se o tome da se rezultati antigenskih testova počnu pribrajati ukupnoj brojci, kazao je kako je standard izvještavanja takav da se na europskoj razini bilježe samo rezultati PCR testova. 

"Antigenski testovi tretiraju se kao epidemiološke mjere", kazao je Božinović. 

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 4620 novih slučajeva, što je do sada, od početka pandemije, najveći broj novozaraženih u jednom danu. U protekla 24 sata testirano je 12.095 osoba. Preminule su 53 osobe.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene