Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

mjere ukinute, ali...

Provjerili smo u kojim su bolnicama ipak dopušteni posjeti pacijentima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bolnicama nema popuštanja ni nakon što je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske gotovo potpuno olabavio mjere. Naime, mnogi se žale da i dalje ne mogu u posjet obitelji i prijateljima koji su pacijenti u bolnicama.

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite ukinuo gotovo sve epidemiološke mjere koje se tiču dosadašnjih ograničenja, na snazi su ipak ostale neke odluke.

Jedna se odnosi na obvezu korištenja maski za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi i posjetitelje korisnicima.

Također, na snazi je ostala i odluka o prelasku granice, ali po bitno olakšanim kriterijima.

Što se tiče COVID potvrda na nacionalnoj razini, one se još mogu koristiti samo u zdravstvenom sustavu i kada je u pitanju smještaj u socijalnoj skrbi.

Pročitajte i ovo Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti \ PRESICA STOŽERA Došao je i taj dan! Stožer ukida gotovo sve mjere. Pogledajte što se sve mijenja od sutra u ponoć
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od subote Bez maske u trgovinu, tramvaj... Stožer donio odluku koju su svi priželjkivali, provjerite tko nema razloga za slavlje

Mnogima, međutim, teško pada jer i dalje ne mogu u posjet obitelji i prijateljima koji su pacijenti u bolnicama, pa smo provjerili kakav režim imaju pojedine bolnice u Hrvatskoj, uz napomenu da su neke u procesu donošenja daljnjih odluka.

KBC SESTRE MILOSRDNICE

U KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu svaki Predstojnik, sukladno situaciji na Klinici/Kliničkom zavodu, određuje režim posjeta pacijentima.

DJEČJA BOLNICA SREBRNJAK

Posjeti roditelja djece u Dječjoj bolnici Srebrnjak u Zagrebu su dozvoljeni, a sve u skladu s vrijedećim epidemiološkim mjerama donesenim od relevantnih državnih institucija. Organizacija posjeta je u skladu sa specifičnostima zbrinjavanja djece na pojedinim odjelima. Boravak roditelja uz dijete tijekom hospitalizacije reguliran je odredbama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Dječja bolnica Srebrnjak, ističu, u potpunosti poštuje te odredbe.

KLINIČKA BOLNICA MERKUR

Posjeti pacijentima Kliničke bolnice Merkur dopuštaju se na zahtjev obitelji pacijenta, uz obvezno prethodno odobrenje bolničkog Povjerenstva za bolničke infekcije, a ustanova će po daljnjem popuštanju epidemioloških mjera revidirati stav.

KLINIKA ZA ŽENSKE BOLESTI I PORODE - PETROVA

Prema Odluci Ministra zdravstva, mjere unutar bolničkog sustava do daljnjega su ostale iste, napominju iz zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

KLINIČKA BOLNICA SVETI DUH

Klinička bolnica "Sveti Duh" u Zagrebu pridržava se naputka Ministarstva zdravstva iz 2020. Posjete i dalje nisu dozvoljene osim u iznimnim situacijama uz poštivanje trenutno važećih epidemioloških mjera.

KLINIČKA BOLNICA DUBRAVA

Sukladno napucima Ministarstva zdravstva, a uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Hrvatskoj te pritom imajući razumijevanja za potrebe i molbe članova uže obitelji pacijenata, Klinička bolnica Dubrava, kada god je to moguće, ističu, nastoji omogućiti posjetu članova uže obitelji, osobito teškim, onkološkim i palijativnim pacijentima.

Stoga, sukladno mogućnostima pojedinih klinika, kliničkih zavoda, zavoda i odjela na zahtjev uže obitelji pacijenata, vodeći liječnik osigurava mogućnost posjete članova obitelji pacijentima s osobito teškim dijagnozama te palijativnim pacijentima, osobito pridržavajući se poštivanja svih epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo Maske - 2 ublažavanje mjera Skidamo maske, ali zato nam prijete neke druge opasnosti: "Viđamo kliničke slike koje odudaraju od pravila''
Pročitajte i ovo Boris Jokić - 2 STARO NORMALNO Boris Jokić za Dnevnik Nove TV o ukidanju mjera: "Važno je da se ne podijelimo sad kad su maske pale. Morat ćemo se ponovno naučiti družiti"

KBC RIJEKA

Upravo zbog toga što je došlo do popuštanja mjera, Krizni stožer KBC-a Rijeka aktualizirao je ovo pitanje na svojoj redovnoj sjednici te je zaključeno da se po savjetu i mišljenju epidemiološke službe Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, sukladno struci i njihovim uputama u novonastaloj situaciji, reagira po pitanju regulacije posjeta pacijentima u bolnici s odmakom koji je bitan kako ne bi došlo do prodora zaraze koronavirusom unutar bolničkog sustava.

OPĆA BOLNICA KARLOVAC

U Općoj bolnici Karlovac posjeti pacijentima su dozvoljeni uz epidemiološka ograničenja koja vrijede za zdravstvene ustanove.

OPĆA BOLNICA PULA

U Općoj bolnici Pula posjeti su dozvoljeni maksimalno dvaput tjedno (u slučaju specifične situacije može se i povećati broj dolazaka, na procjenu odgovorne osobe), po jedna osoba za hospitaliziranog pacijenta uz trajanje posjeta 10 do 15 minuta.

U posjetu je obvezno ostaviti podatke za kontakt te nositi osobnu zaštitnu opremu (kirurška maska ili FFP 2 maska ili KN95 maska). Za termin posjeta potrebno je obratiti se telefonom glavnoj sestri odjela. Osobe koje dolaze u posjet hospitaliziranim pacijentima obvezni su imati EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju predočiti na uvid ovlaštenoj osobi pružatelja zdravstvene zaštite. EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući drugi dokaz posjetitelji moraju predočiti uz identifikacijski dokument.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Veliki izazov od dvije godine'' Mjere su popustile, ali ljekarne su izdale posebno upozorenje
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mjere su već labave Kad će proglasiti završetak epidemije? Beroš i Capak objasnili kad bi mogli svirati kraj

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK

U Općoj bolnici Dubrovnik ističu da je u posebnim uvjetima obvezno predočenje EU digitalne COVID potvrde prilikom pratnje roditelja/skrbnika koji borave u smještaju s djecom ili dolaze u pratnji pacijenata te u iznimnim slučajevima i pri posjetima hospitaliziranim pacijentima. Zbog zaštite pacijenata trajanje takvih posjeta u Općoj bolnici Dubrovnik odobrava se u trajanju do maksimalno 15 minuta.

OPĆA BOLNICA VARAŽDIN

Posjeti u Općoj bolnici Varaždin su ograničeni zbog epidemije bolesti COVID-19. U posjet hospitaliziranom pacijentu može doći posjetitelj isključivo po dogovoru s nadležnim liječnikom.

Termin posjeta mora biti točno definiran (preporučeno trajanje je 10 minuta) uz nošenje zaštitne maske i predočenje važeće COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Na službenoj internetskoj stranici Opće bolnice Varaždin objavljen je i Protokol za posjete pacijentima/ Izvanredni posjeti vezano uz mjere sprečavanja infekcije COVID-19 bolesti, P-COVID-19-06 od 11. travnja 2022. godine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene