Ljekarna
Ljekarna Foto: Pixsell

Hrvatska ljekarnička komora istaknula je da, unatoč popuštanju mjera, u ljekarnama još uvijek postoji obaveza nošenja maski.


Stožer civilne zaštite donio je u četvrtak odluku kojom se propisuje da su maske za lice obvezni koristiti zaposlenici u zdravstvenom sustavu, pacijenti i sve osobe koje ulaze u prostore zdravstvenih ustanova te zaposlenici i posjetitelji ustanova socijalne skrbi.

"Budući da se ljekarnička djelatnost obavlja na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene djelatnosti, Hrvatska ljekarnička komora ističe obvezu nošenja maski u prostoru ljekarni kako od strane zaposlenika ljekarni tako i korisnika ljekarničkih usluga", priopćila je Hrvatska ljekarnička komora.

Djeca, ilustracija Objavljene nove preporuke, tiču se svih odgojno-obrazovnih ustanova, od vrtića do fakulteta

Ivica Puljak i zamjenici podnijeli ostavke - 1 Puljak i Ivošević podnijeli su ostavke: "Živjeti za Split ne od Splita naš je moto"

Za zaposlenike ljekarni više nije obvezno predočenje dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju koronavirusa, ali dalje na snazi ostaje obveza korištenja maski za lice i za zaposlenike i za pacijente.

"S obzirom na nužnost osiguravanja kontinuirane dostupnosti ljekarničkih usluga, što je predstavljalo velik izazov protekle dvije godine, hrvatski ljekarnici apeliraju na svoje sugrađane da poštuju propisanu epidemiološku mjeru kako bi se ograničila mogućnost eskalacije epidemije u zdravstvenom sustavu, čiji je sastavni dio i ljekarništvo. Štiteći nas, naši sugrađani štite i sebe, i na tome im zahvaljujemo!", rekla je Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju