Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STALNI RAST

U Srbiji 272 nova slučaja zaraze, drastično porastao i broj pacijenata na respiratoru. Više od 150 novooboljelih u Bosni i Hercegovini

U protekla 24 sata testirani su uzorci krvi 1209 osoba, a zaraza je potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 42 s prebivalištem u Republici Srpskoj.

Nova 152 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u srijedu u Bosni i Hercegovini, priopćili su iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bila je svjesna i komunikativna Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice Slika nije dostupna Neusklađene mjere Opet su gdje su bili prije dva mjeseca: U BiH 1251 novi slučaj, čak 48 novih preminulih

U protekla 24 sata testirani su uzorci krvi 1209 osoba, a zaraza je potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 42 s prebivalištem u Republici Srpskoj. Samo na sarajevskom području identificirano je 35 novozaraženih, dok ih je u Banjoj Luci bilo 11.

Prema podacima koje prikuplja Ministarstvo civilnih poslova BiH, od pojave bolesti COVID-19 do danas u toj je zemlji zabilježeno 4606 slučajeva zaraze, a uslijed zdravstvenih komplikacija povezanih sa zarazom umrlo je 188 ljudi.

Zbog stalnog rasta broja zaraženih u proteklih mjesec dana BiH nije na popisu država čijim je građanima od 1. srpnja dopušten ulazak u Europsku uniju.

Vijeće ministara BiH odlučilo je kako će zbog toga poduzeti recipročne mjere, odnosno kako neće dopustiti ulazak državljana EU-a u tu zemlju sve dok na snazi budu postojeća ograničenja.

Osobe s putovnicama BiH od srijede mogu ući u Hrvatsku jedino ako za to ispunjavaju propisane uvjete, poput posjedovanja potvrde o turističkom smještaju ili zbog poslovnih odnosno obiteljskih razloga. Hrvatski državljani u BiH mogu ulaziti bez ograničenja.

Najnovije podatke o koronavirusu objavila je i Srbija. U posljednja 24 sata u Srbiji su zabilježena 272 nova slučaja zaraze, a preminule su četiri osobe. Na respiratoru su 73 pacijenata, što je veliki skok u odnosu na dan ranije, kada su na respiratoru bila 42 pacijenta, piše Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene