Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 109 novih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su koje su objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo.


U bolničkim laboratorijima od ponedjeljka je testirano novih 1100 uzoraka pri čemu je u Federaciji BiH zaraza potvrđena kod 69 osoba, a u Republici Srpskoj kod njih 40.

Vezani članci Ana Brnabić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Brnabić: "Nema policijskog sata. U Beogradu se zabranjuju okupljanja više od deset ljudi, prosvjede ćemo skupo platiti" Koronavirus u BiH, ilustracija U susjedstvu bolja situacija: BiH ima 62 nova slučajeva zaraze, Slovenija 16

Epidemiološke službe i krizni stožeri u entitetima ponovo su pozvali građane u BiH na pridržavanje propisanih sigurnosnih mjera koje uključuju obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima te izbjegavanje masovnijih okupljanja.

U BiH je od pojave bolesti Covid-19 zaraza potvrđena u 4440 slučajeva a 172 osobe preminule su uslijed zdravstvenih komplikacija prouzročenih zarazom. Više od dvije trećine preminulih bile su osobe starije životne dobi.