Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neodgovorno ponašanje

Pogledajte video: Unatoč svim upozorenjima i mjerama, okupili se na splitskoj plaži i - zaigrali picigin

Na presici nacionalnog stožera istaknuto je kako se neki pojedinci u Dalmaciji okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima te tako krše mjere koje su određene u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa.

Na presici zadarskog stožera civilne zaštite danas je objavljeno da je jedan ugostiteljski objekt kršio mjere koje je odredio nacionalni stožer te je upućena prijava državnom inspektoratu.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Uskoro odluka Stigao je službeni prijedlog za ukidanje pandemije Ilustracija KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Nove brojke Stožera: Umrle su tri osobe, u bolnicama gotovo 300 ljudi

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o kafiću kojemu su stakla oblijepljena novinama i u kojem se potajice okupljaju mladi. Na taj se slučaj na presici nacionalnog stožera osvrnuo i ministar Vili Beroš, koji je kazao kako je od kolega dobio informacije o tome da je takvo ponašanje zabilježeno u Zadru, Splitu i Šibeniku. Istaknuo je kako je nezadovoljan time i da ga ta informacija jako žalosti.

"To nije prihvatljivo ponašanje. Na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje i opuštanje. Dotad moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni", naglasio je Beroš. "Situacija je bolja, ali još nije vrijeme za opuštanje."

Poruku Dalmatincima poslala je i Alemka Markotić: "Sigurna sam da Split hoće u svemu biti prvi, ali ne po broju korona. Zadar neka bude prvi po orguljama, a ne po koroni. Pokažite da ste bolji od ostalih'', rekla je.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da ćemo tek vidjeti kako ti događaji iz Dalmacije utječu na krivulju rasta zaraženih.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je u Karlovcu zatvoreno nekoliko ugostiteljskih objekata. Svi su članovi stožera apelirali na odgovornost, jer se samo pridržavanjem svih mjera može obuzdati širenje koronavirusa u Hrvatskoj.

Zadarski gradonačelnik: "Nemojmo se igrati s ovim"

O situaciji u Zadru oglasio se i tamošnji gradonačelnik Branko Dukić. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Nikada dosta upozorenja i pozivanja na poštivanje mjera prevencije i zaustavljanja širenja koronavirusa. Danas smo zbog neodgovornog i sebičnog ponašanja pojedinaca vidjeli što se nikako NE SMIJE - okupljati u zatvorenim ugostiteljskim objektima. Svakim rizičnim ponašanjem i kršenjem mjera kojih se pridržava čitava Hrvatska takvi pojedinci prije svega ugrožavaju svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Razumijem sve kojima je teško biti na zatvorenom, nisam u cijelom životu proveo ovoliko doma koliko posljednjih tjedana, ali ne mogu shvatiti da se tako olako igramo sa zdravljem i životima sebe i najbližih. Koja god država i koji god grad je pokušao sa taktikom 'neće mene' završio je u katastrofi. Mladi su internetski pismeni, mogu vidjeti slike i vijesti iz Italije. Nek nazovu svoje prijatelje u Milanu ili Bergamu. Nemojmo se igrati s ovim. Ostanimo doma!"

U Splitu se igra picigin

Nekoliko muškarca u četvrtak su, unatoč svim uputama Stožera, odlučila iskoristiti lijepo vrijeme. Kao da ne postoji epidemija, oni su na plaži na splitskim Firulama - zaigrali picigin, a njihovo je druženje kamerom zabilježio portal Dalmacija danas.

Situaciju u Hrvatskoj pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene