Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred europske izbore

Radnička fronta s uljanikovcima na Markovu trgu: "Odgađanje stečaja brodogradilišta je politički promišljeno"

Radnica Uljanika Karin Grgurević (Foto: Dnevnik.hr)
Radnica Uljanika Karin Grgurević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Radnica Uljanika Karin Grgurević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Članovi Radničke fronte s nekoliko bivših i sadašnjih radnika Uljanika okupili su se na Markovu trgu kako bi stali u obranu brodogradilišta Uljanik.

Povod su, kako kažu, odgode stečaja brodogradilišta zbog ročišta. Prozivaju Vladu i lokalne političare zbog ukidanja brodogradnje u 'kvislinškom' projektu s Europskom unijom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Završio sastanak predsjedništva HDZ-a Plenković o izbornom porazu: ''Organizacije će istražiti zašto smo dobili 240.000 glasova, a ne više'' Drugi po redu rezultati izlazne ankete (Foto: Dnevnik.hr) Ispala Bruna Esih Izlazne ankete izbora za Europski parlament: HDZ-u 5, SDP osvaja 3 mandata. Najveće iznenađenje je Kolakušić: "Očito su njemu otišli gnjevni birači"

Nezadovoljni su i radom ljevice koja, kako kažu, o brodogradnji trenutačno šuti. Takve poteze smatraju namjernim političkim potezima uoči europskih izbora.

"Izgleda da je pododan trenutak za odgađanje stečaja jer nije popularno da prije europskih izbora dođe do kolapsa brodogradnje, što nam se čini ciljanim i politički promišljenim", smatra Katarina Peović iz Radničke fronte.

"Uništila se sva industrija, kompletno za cijelu Hrvatsku, to ja mislim da govori jako, jako puno", dodala je Karin Grgurević, jedna od radnica Uljanika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene