Željko Glasnović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Željko Glasnović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Etičko povjerenstvo naložilo je saborskom zastupniku Željku Glasnoviću i političkoj stranci Neovisni za Hrvatsku da bez odgode uklone spornu fotografiju u obliku predizbornog plakata, zajedno s pripadajućim porukama, sa svojih mrežnih stranica te se njome prestanu koristiti u bilo koje svrhe, i da se javno ispričaju zbog postupanja protivnog Izbornom etičkom kodeksu.


Etičko povjerenstvo oglasilo se o izbornom plakatu kandidata za EU izbore i saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Postupili su povodom prijave Državnog izbornog povjerenstva, od 23. svibnja 2019., te u povodu prijave Mreže Antifašistkinja Zagreb, također od 23. svibnja 2019.

Vezani članci Slika nije dostupna Željko Glasnović u pratnji Miroslava Škore predao listu za dijasporu: "Nismo iskoristili ni 20 posto potencijala ljudi vani" Umalo fizički obračun u Saboru Umalo fizički obračun u Saboru! Glasnović izvrijeđao HSS-ova zastupnika: ''Nemoj sr*t, majmune jedan, ti si govno jedno''

Etičko povjerenstvo izdalo je upozorenje u kojem je utvrdilo da prijavljeni kandidat i politička stranka krše pravila izborne promidžbe jer postupaju protivno točki II.1.1. Izbornog etičkog kodeksa (Narodne novine, br. 43/19).

Željko Glasnović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Željko Glasnović (Screenshot/Željko Glasnović)

Povreda se odnosi na objavi na mrežnim stranicama fotografije u obliku predizbornog plakata. Na njoj kandidat Željko Glasnović u prepoznatljivom boksačkom položaju udara šakom u staklo koje razbija, a na plakatu je napisano: "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku" i "Svaki ima plan dok ne dobije Šaku u glavu", pri čemu je uz opisanu fotografiju napisana i poruka kandidata koja se nalazi ispod loga i naziva "Neovisni za Hrvatsku", a glasi: "General Željko Glasnović: "Svaki ima plan dok ne dobije Šaku u glavu!" #vrijemejezaHrvatsku".

Poplava u Splitu: Pukla cijev i probila asfalt, vodena bujica spušta se do centra, dio grada bez pitke vode Split: Zbog puknute glavne vodovodne cijevi ulice završile pod vodom (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Split: Zbog puknute glavne vodovodne cijevi ulice završile pod vodom (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Split: Zbog puknute glavne vodovodne cijevi ulice završile pod vodom (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) +1 Split: Zbog puknute glavne vodovodne cijevi ulice završile pod vodom (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju