Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krši pravila

Etičko povjerenstvo naredilo Glasnoviću da se ispriča i bez odgode ukloni sporni predizborni plakat

Željko Glasnović (Screenshot/Željko Glasnović)
Željko Glasnović (Screenshot/Željko Glasnović)
Etičko povjerenstvo naložilo je saborskom zastupniku Željku Glasnoviću i političkoj stranci Neovisni za Hrvatsku da bez odgode uklone spornu fotografiju u obliku predizbornog plakata, zajedno s pripadajućim porukama, sa svojih mrežnih stranica te se njome prestanu koristiti u bilo koje svrhe, i da se javno ispričaju zbog postupanja protivnog Izbornom etičkom kodeksu.

Etičko povjerenstvo oglasilo se o izbornom plakatu kandidata za EU izbore i saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Postupili su povodom prijave Državnog izbornog povjerenstva, od 23. svibnja 2019., te u povodu prijave Mreže Antifašistkinja Zagreb, također od 23. svibnja 2019.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna traži uvid u kutiju Željko Glasnović ne odustaje - traži ponavljanje izbora u cijeloj dijaspori: "Pozivamo Ustavni sud da se hitno očituje" Slika nije dostupna Traži ponavljanje Baš mu toliko nedostaje za Sabor. Željko Glasnović: "U Livnu su mi uskratili glasove s 11 listića viška"

Etičko povjerenstvo izdalo je upozorenje u kojem je utvrdilo da prijavljeni kandidat i politička stranka krše pravila izborne promidžbe jer postupaju protivno točki II.1.1. Izbornog etičkog kodeksa (Narodne novine, br. 43/19).

Željko Glasnović (Screenshot/Željko Glasnović) Željko Glasnović (Screenshot/Željko Glasnović)

Povreda se odnosi na objavi na mrežnim stranicama fotografije u obliku predizbornog plakata. Na njoj kandidat Željko Glasnović u prepoznatljivom boksačkom položaju udara šakom u staklo koje razbija, a na plakatu je napisano: "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku" i "Svaki ima plan dok ne dobije Šaku u glavu", pri čemu je uz opisanu fotografiju napisana i poruka kandidata koja se nalazi ispod loga i naziva "Neovisni za Hrvatsku", a glasi: "General Željko Glasnović: "Svaki ima plan dok ne dobije Šaku u glavu!" #vrijemejezaHrvatsku".

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene