Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zviždaljkama protiv nove Rive: 'Bolja je bila ona stara, smrdljiva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu opet buna zbog Rive i to dan uoči proslave zaštitnika grada, Svetoga Dujma. I protivnici nove Rive ugledali su se na maturante pa e-mailovima i SMS porukama pozivaju na prosvjed. Obavezan rekvizit za sudjelovanje je zviždaljka!

'Za Sudamju svi na Rivu sa zviždaljkom kako bi Kuret konačno čuja koliko je svita protiv', sadržaj je e-maila koji već treći dan kruži među Splićanima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštitnik grada Split slavi blagdan svetog Duje Slika nije dostupna Odgođeno do subote Prekinuta tradicija: Izostalo penjanje na splitski zvonik

Obistini li se elektronička prijetnja, skandal je neizbježan, jer čak ni najstariji Splićani ne pamte da se gradonačelniku zviždalo i to na samog Svetog Duju. 

'Mislim da se radi o ljudima koji ne vole Split, ne žele mu dobro i ne razumiju ga. Kako drugačije tumačit odluku o zviždanju za vrijeme procesije', kaže Ivan Kuret, splitski gradonačelnik.

Gradonačelnik se naljutio i kaže kako se ovdje radi isključivo o samopromociji pojedinaca kojima su osobni interesi iznad općih. 

'Kad on ide govoriti o interesima, onda je to doista sramota, jer ako je itko umočio prste u med onda su to oni', kaže Vojko Ivica i udruge 'Građanska inicijativa za Split'.

Uređenje Rive već godinu dana dijeli Splićane. Jedni odbijaju uopće sjesti na štekate, drugima se oni baš sviđaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene