Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primopredaja završena

GOTOVO JE Milanović predao dužnost novom premijeru - Tihomiru Oreškoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljena je i primopredaja vlasti u Banskim dvorima.

Bivši premijer Zoran Milanović dočekao je novog premijera Tihomira Oreškovića u Dvorani banova u Banskim dvorima te je i službeno obavljena primopredaja vlasti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

'S obzirom da nemamo nuklearnog oružja, ne mogu mu predati nuklearnu šifru. Gospodin Orešković je dobio mandat u Hrvatskom saboru i ja mu želim sve najbolje. Neće biti lako', rekao je tijekom primopredaji vlasti Zoran Milanović.

Tihomir Orešković ponovio je kako mu je čast preuzeti dužnost te da je njegov tim spreman na izazove i da će dati sve od sebe da pokrenu gospodarstvo.

Kaže da nije očekivao da će ovako dugo trajati te da su imali i boljih stvari o kojima su trebali razgovarati umjesto rasprava o ustašama i četnicima. 'Meni je budućnost fokus, a ne prošlost', rekao je Orešković.

Zoran Milanović time je postao treći najdugovječniji hrvatski premijer.

Vlada Tihomira Oreškovića kasno večeras je dobila potporu 83 zastupnika u Hrvatskom Saboru, nakon maratonske rasprave.

 

Upravo sam potpisala Odluku o razrješenju Zorana Milanovića i Odluku o imenovanju Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade Republike Hrvatske

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Friday, 22 January 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene