Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O putu u Australiju

Milanović: U ovih 10 dana neće se ništa događati, a Ukrajina je dovoljno daleko od Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović komentirao je u četvrtak u Bruxellesu svoj put u Australiju i Novi Zeland, kazavši da u tom razdoblju ne očekuje neke izvanredne događaje poput summita EU-a ili NATO-a.

Na novinarsko pitanje boji li se da tijekom tog puta može doći do izvanrednih summita EU-a ili NATO-a zbog krize u Ukrajini, Milanović je rekao da procjene kažu da toga neće biti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

'Dobro, da li to znači da nikada ne bih smio biti odsutan 10 ili 11 dana. Možda ste u pravu, možda niste u pravu, možda je ovo moja dužnost. U ovih 10, 11 dana procjena je da se neće ništa događati, a ako se događa u Ukrajini, to je dovoljno daleko od Hrvatske, bez obzira što Ukrajina graniči s EU-om', rekao je.

Na upit ima li neki alternativni plan ako se ipak nešto nepredviđeno dogodi, Milanović je rekao: 'Gledajte, tamo gdje sam ja, tamo je moj posao, ne mogu od njega niti želim pobjeći, svejedno jesam li u Zagrebu, nekom drugom gradu ili u Australiji, koja je malo dalje od Bruxellesa, ali to je nešto što je moj posao. To je putovanje na koje ne idemo da bi se vratili recimo s novcem u podstavi sakoa ili sa čekovima ili sa gomilom novaca ili sa gomilom pića, nego je to posjet jednoj važnoj državi. U obje države, Australiji i Novom Zelandu ima dosta Hrvata. Zajednice nisu ni politički iste, prema tome može biti i neugodnih situacija. To je moj posao, od takvih stvari se ne treba skrivati'.

Milanović: Oni koji su bili pod sovjetskom dominacijom - ti pušu i na hladno

Premijer Milanović boravit će od 9. do 16. ožujka u radnom posjetu Australiji i službenom posjetu Novom Zelandu. Tom prilikom će posjetiti gradove Canberru, Sidney i Melbourne u Australiji, te Wellington i Auckland na Novom Zelandu a u ihrvatskom izaslanstvu bit će i ministar obrane Ante Kotromanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene