Predsjednik Republike u čestitci povodom Međunarodnog dana žena naveo je kako je taj dan povod da se sjetimo da još treba raditi na ravnopravnosti.

Galerija


"Iako živimo u vremenu u kojemu žene sudjeluju u svim područjima javnog, gospodarskog i političkog života, Međunarodni dan žena povod je da se sjetimo da nije uvijek bilo tako i da još uvijek ustrajno moramo raditi na poboljšanju položaja žena, pa tako i u hrvatskom društvu", počeo je čestitku povodom Međunarodnog dana žena na Facebooku predsjednik Zoran Milanović

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice Počasno-zaštitne bojne - 3 Milanović poručio vojnicima: "Čuvajte mir, stabilnost i ravnotežu u kojoj će Hrvatska ići naprijed" Zoran Milanović Milanović o izboru predsjednika Vrhovnog suda: "Travestija, bijedna gluma gdje si stavljamo periku i štikle i glumimo natječaj, a nemamo ga"

Dodao je da je aktivizam stvorio temelje jednakopravnosti te da je Dan žena spomen na to. No i da se ne smije stati na tome. 

"Državne institucije moraju nuditi rješenja jer se pokazalo da samo aktivna uloga države može rušiti barijere koje priječe uspostavu potpune jednakopravnosti. Bez angažmana države nije moguće postići punu jednakopravnost, pogotovo ne tamo gdje odlučujuću riječ i moć imaju kapital i zarada. Kao predsjednik države govorit ću o tome nastojeći da sve ono što je u zakonima zapisano o pravima žena ili izrečeno u prigodnim govorima doista zaživi i postane stvarnom stečevinom hrvatskog društva. Svim građankama Republike Hrvatske čestitam Međunarodni dan žena", zaključio je Milanović