Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmoćnija žena NATO saveza radi od 7 - 21. Ove godine gotovo da nije imala slobodan dan, a uz posao piše i doktorat na temu hrvatskih pregovora s EU. Riječ je o Kolindi Grabar Kitarović, ženi koja je prvi dan svog godišnjeg odmora provela - radeći. Na predavanju sa studentima na veleučilištu Vern, ekskluzivno ju je snimila naša kamera.


Prvi dan radnog godišnjeg odmora Kolinda Grabar Kitarović predavala je studentima o NATO savezu.

Vezani članci Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) U Hrvatsku vojsku će se ulagati puno više, a raste i godišnja članarina za NATO - plaćat ćemo više od 31 milijun kuna Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o viznom režimu sa SAD-om: "Radimo na tome, krajem sljedeće godine moglo bi doći do ukidanja viza"

'Jako volim razgovarati s mladim ljudima. Oni su uvijek najprovokativniji. Ja volim provokativna pitanja jer ona odaju predrasude i brige' kaže pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Studenti su je potom upitali: 'Živite li vi uopće od silnih obaveza?'.

A ona je strpljivo odgovarala: 'Iako smo okruženo bodljikavom žicom, ipak imamo fitnes centar i nekakve uvjete da se možemo malo odmaknuti od posla'.

A Hrvatska u SAD-u još nema svojeg veleposlanika. Nekad mjesto Grabar Kitarović - još je prazno.

'Doista bi bilo iznimno dobro da se što prije postigne dogovor i pošalju veleposlanici, naročito u SAD', smatra nekadašnja veleposlanica koja na novom poslu radi i na NATO televiziji. U vojnom se okruženju, priznaje, dobro snašla. 'Moram reći da je s vojnom komponentom lakše surađivati nego s civilnom. Nekako sve ide brže'.

Belgijsku čokoladu je probala, no domaće je ipak domaće. 'Bajadera definitivno'.

U domaćim će stvarima moći uživati do Nove godine. A onda ponovno radne obveze u Bruxellesu.