Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecajna Hrvatica

Znate li tko je najmoćnija žena NATO saveza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmoćnija žena NATO saveza radi od 7 - 21. Ove godine gotovo da nije imala slobodan dan, a uz posao piše i doktorat na temu hrvatskih pregovora s EU. Riječ je o Kolindi Grabar Kitarović, ženi koja je prvi dan svog godišnjeg odmora provela - radeći. Na predavanju sa studentima na veleučilištu Vern, ekskluzivno ju je snimila naša kamera.

Prvi dan radnog godišnjeg odmora Kolinda Grabar Kitarović predavala je studentima o NATO savezu.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Ilustracija nakon Finske "I dalje ćemo se truditi kako bismo to postigli prije ljeta": Švedska uskoro u NATO paktu?

'Jako volim razgovarati s mladim ljudima. Oni su uvijek najprovokativniji. Ja volim provokativna pitanja jer ona odaju predrasude i brige' kaže pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Studenti su je potom upitali: 'Živite li vi uopće od silnih obaveza?'.

A ona je strpljivo odgovarala: 'Iako smo okruženo bodljikavom žicom, ipak imamo fitnes centar i nekakve uvjete da se možemo malo odmaknuti od posla'.

A Hrvatska u SAD-u još nema svojeg veleposlanika. Nekad mjesto Grabar Kitarović - još je prazno.

'Doista bi bilo iznimno dobro da se što prije postigne dogovor i pošalju veleposlanici, naročito u SAD', smatra nekadašnja veleposlanica koja na novom poslu radi i na NATO televiziji. U vojnom se okruženju, priznaje, dobro snašla. 'Moram reći da je s vojnom komponentom lakše surađivati nego s civilnom. Nekako sve ide brže'.

Belgijsku čokoladu je probala, no domaće je ipak domaće. 'Bajadera definitivno'.

U domaćim će stvarima moći uživati do Nove godine. A onda ponovno radne obveze u Bruxellesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene