Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatko Hasanbegović

'Ministarstvo kulture nije dobilo službenu najavu o nedolasku predstavnika židovskih općina u Jasenovac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u petak da njegovo ministarstvo nije dobilo službenu najavu o nedolasku predstavnika židovskih općina na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac izrazivši žaljenje što je do toga došlo.

"Ministarstvo kulture ne", odgovorio je Zlatko Hasanbegović novinarima nakon obilježavanja Svjetskog dana Roma u Muzeju Mimari odgovarajući na pitanje je li dobio službenu najavu u nedolasku predstavnika židovskih općina na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice Slika nije dostupna Komemoracija Kraus u Jasenovcu o ustaškom pozdravu: Tražimo da se Vlada i Sabor pridržavaju Ustava

Izrazio je osobno žaljenje što je do toga došlo jer je logor Jasenovac mjesto posebnoga pijeteta, a posebno prema nevinim židovskim žrtvama koje su tamo stradale te potvrdio da će ići na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac.

Saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Veljko Kajtazi rekao je da danas s predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine u Hrvatskoj ima sastanak o odlasku na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac te da će poštovati njihovu odluku.

Koordinacija židovskih općina odlučila je da ove godine neće sudjelovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac zbog "politike nečinjenja" u odnosu na izmjene postava muzeja u Jasenovcu, te "dnevnopolitičkih događanja vezanih uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene