Živi zid najavio je da će u svibnju organizirati prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma jer žele u potpunosti ukinuti financiranje političkih stranki iz državnog proračuna. Smatraju da bi se stranke u cijelosti trebale financirati iz članarina i donacija.

Galerija


Stranke bi, kako kažu, trebale biti posljednje pri raspodjeli proračunskog novca, a ne prve kao sad. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić smatra da je nedopustivo da najveći teret krize ne snose oni koju su ju i prouzročili.

Vezani članci Novinska konferencija Živog zida o ispitivanju porijekla imovine (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 4 Živi zid o reformi zdravstva: "Gledaju se prihodi, a nitko ne gleda troškove, ni ne zna se koliko košta neka usluga" Novinska konferencija Živog zida o ispitivanju porijekla imovine (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 2 Konferencija Živog zida o podrijetlu imovine: "Ne smije se dogoditi novi Kuščević, Tolušić, Marić"

"Hrvatska je financijski, demografski, ekonomski i moralno u potpunosti devastirana, a nedopustivo je da teret te krize ne snose oni koji su je prouzročili - politički establišment i sve stranke te pojedinci koji su sudjelovali u vlasti, nego je snose umirovljenici s malim mirovinama, bolesna djeca za koju nema lijekova, zdravstveni sustav koji se urušava i svi građani koji se svakodnevno iseljavaju", kaže Sinčić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr