Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi da im se ukine financiranje iz proračuna

Živi zid najavio novi referendum i poručuje: "Uzmite novac strankama"

Živi zid (Foto: Dnevnik.hr)
Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Živi zid najavio je da će u svibnju organizirati prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma jer žele u potpunosti ukinuti financiranje političkih stranki iz državnog proračuna. Smatraju da bi se stranke u cijelosti trebale financirati iz članarina i donacija.

Stranke bi, kako kažu, trebale biti posljednje pri raspodjeli proračunskog novca, a ne prve kao sad. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić smatra da je nedopustivo da najveći teret krize ne snose oni koju su ju i prouzročili.

Pročitajte i ovo Premijer Plenković u Saboru hvalisanje u saboru Plenković predstavio proračun: "Jedna mi je učenica dobacila - Hvala vam na ručku" Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o trovanju: "Samo je jedan slučaj relevantan. Zamolio bih sve da se malo smiri situacija i ne širi panika"

"Hrvatska je financijski, demografski, ekonomski i moralno u potpunosti devastirana, a nedopustivo je da teret te krize ne snose oni koji su je prouzročili - politički establišment i sve stranke te pojedinci koji su sudjelovali u vlasti, nego je snose umirovljenici s malim mirovinama, bolesna djeca za koju nema lijekova, zdravstveni sustav koji se urušava i svi građani koji se svakodnevno iseljavaju", kaže Sinčić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene