Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boje se socijalne službe

Žive u ruševnoj kućici bez krova, nuždu obavljaju u poljskom WC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vrbovečkoj Dubravi tri djevojčice i njihova nezaposlena majka žive u ruševnoj kućici bez krova, među potrganim instalacijama.

Centar za socijalnu skrb, nakon višegodišnjih komplikacija s papirologijom, jučer im je konačno odobrio mjesečnu socijalnu pomoć od 1.440 kuna.

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura"

U opasnoj kući žive 3 djevojčice i njihova majka. Krovište je izvana pokriveno najlonom jer curi pa je majka noćima budna. Nuždu obavljaju u poljskom WC-u. 'Rijetko imamo mlijeko i meso. Više smo na krumpiru i kruhu', kaže majka Nedeljka Kosovec.

Gdje god dođe tražiti posao, odbiju je jer ima tri kćeri. I samo 1.300 kuna na mjesec. Obitelj živi od dječjeg doplatka. Bivši muž ne plaća alimentaciju.1.440 kuna socijalne pomoći jučer je ipak ostvarila.

'Ako ima nešto u kući, jedem. Ako nema - nemam. Onda sam gladna. Polugladna sam'

Djevojčice se ne žale na uvjete života. 'Boje se jer ako kažu da im je loše socijalno će ih uzeti, razumijete? One svima pričaju da njihov život predivan da bi ostale sa mnom', kaže majka djevojčica.

U vrbovečkom Centru za socijalnu skrb tvrde, ne oduzimaju djecu siromašnim nego nemarnim roditeljima. 'To može ići samo ako su ugroženi zdravlje, život ili dobrobit djeteta, ne može biti zbog nikakve stambene ili materijalne situacije', kaže Marijana Dumančić, ravnateljica vrbovečkog Centra za socijalnu skrb.

Gospođa Nedeljka je zdrava i željna rada. 'Ako netko ima bilo kakav posao, radije bih radila nego ikoga ikad išta tražila, ali eto', kaže gospođa Nedjeljka.

Ako ste u mogućnosti pomoći obitelji Kosovac da dočeka ljepši Božić ili da gospođa Nedeljka dobije posao javite se na sljedeće kontakte:

NEDELJKA KOSOVEC

Radnička 40

10342 Vrbovečka Dubrava

broj mobitela: 098 1670583
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene