Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ženska mreža Hrvatske uputila je priopćenje kojim "najoštrije prosvjeduje" jer je udruga Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dodijelila sredstva udruzi U ime obitelji.


"Najstrože osuđujemo činjenicu da su sredstva namjenjena zaštiti i promicanju ljudskih prava prvi put od osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva dodijeljena organizaciji koja negira sam koncept ljudskih prava i aktivno se zalaže protiv ljudskih prava manjinskih skupina – nacionalnih manjina, izbjeglica, lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba, ateista, kao i ljudskih prava žena", poručuje Ženska mreža Hrvatske.

Vezani članci Ženska mreža Hrvatske "Plan za ravnopravnost spolova je sramotan": Ženska mreža Hrvatske tvrdi da Vlada vodi politku ignoriranja Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu HURO i udruga U ime obitelji najavili konferenciju za medije zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj

Udruga U ime obitelji dobila je od Nacionalne zaklade trogodišnju potporu u iznosu od 139.280 godišnje. Sredstva iz tog natječaja dodjeljuju se organizacijama civilnog društva koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnog društva, prije svega zaštiti i promicanju ljudskih prava, a upravo zbog toga je Ženska mreža Hrvatske i reagirala. 

"Udruga U ime obitelji, koja je dobila trogodišnju potporu za svoje djelovanje aktivno djeluje protiv najviših vrednota iz članka 3. Ustava RH: zaštite prava čovjeka, nacionalne ravnopravnosti i ravnopravnosti spolova.
Tražimo od Upravnog odbora Nacionalne zaklade da hitno provede reviziju cijelog natječajnog postupka i da utvrdi i javno odgovori na pitanje kako je došlo do toga da sredstva namjenjena demokratiziciji i zaštiti ljudskih prava budu dodijeljena udruzi koja djeluje protiv demokratizacije i ljudskih prava", kaže se u priopćenju Ženske mreže Hrvatske.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju