Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Šibeniku

VIDEO Žena prekinula Kosor usred govora: 'Ovo je veleizdaja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je premijerka držala govor o regionalnom razvoju iz publike je ustala žena i povikala 'Živjela suverena Hrvatska! Ovo je veleizdaja!'.

Riječ je o Ivanki Polić iz Jezera koja je imala akreditaciju za konferenciju. Samo je izvikala svoje parole i samovoljno napustila dvoranu. Premijerkino osiguranje nije reagiralo. 'Evo još jedan dokaz da je Hrvatska demokratska zemlje te da svatko može reći što hoće', poručila je premijerka.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Incident se dogodio u Šibeniku, na konferenciji 'Dani regionalnog razvoja', na kojoj hrvatski i europski dužnosnici razgovaraju o poticanju lokalnih zajednica da pripreme projekte za financiranje iz EU fondova.

Kosor je u Šibeniku rekla kako je država u zadnjih 20 godina od samostalnosti učinila mnogo, osobito za regionalni razvoj, podsjetivši da je obnovljeno oko 150 tisuća kuća srušenih u ratu, brinuli se za milijun prognanika i izbjeglica, uključivo i one iz BiH, i za to potrošili više do pet milijarda eura vlastita novca.

'Ulazak u EU donosi nov način razmišljanja'

Vlada trenutačno čini sve da završimo pregovore s Europskom unijom do kraja lipnja i taj cilj nije nedostižan, poručila je. Svladali smo brojne zapreke, provodimo borbu protiv kriminala i korupcije, jačamo državna tijela koja moraju svoj posao raditi bez ikakvih utjecaja sa strane.

Ulažemo zadnje napore kako bismo se približili zajednici europskih zemalja i samo smo na korak do cilja koji je povijesno važan, koliko i uspostava neovisne i slobodne Hrvatske, kazala je Kosor.

Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić rekao je kako iskustva iz europskih zemalja pokazuju da je regionalna razvojna politika vrlo bitna, koja je s 37 postotaka u proračunima zemalja EU-a odmah iza poljoprivrede s 42 posto.

'Ulazak u EU Hrvatskoj donosi nov način razmišljanja. Po planu država bi se trebala podijeliti u tri regije - sjeverozapadnu, središnju i jadransku Hrvatsku, no danas je razvoj tih cjelina neujednačen', ocijenio je, dodavši da regije trebaju 'biti kompaktne i ujednačeno razvijene' te da na 'tome još treba raditi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene