Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Žena bez djece kao muško bez vojnog roka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor nove djelatnice dugoreške Gradske uprave bio je prilika da član Poglavarstva, Vjekoslav Marochini (SDP) pokaže svoj podcjenjivački odnos prema ženama.

Naime, on je kandidatkinju, koja je jučer primljena na mjesto administrativne tajnice, ocjenio kao "osobu koja hoće svašta raditi, što je dobro, no ima, komparativni nedostatak - neudana je i nema djece", donosi Radio Mrežnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za 80 mjesta 3600 kandidata Plaća više nije bitna: Opsada radnika u tekstilnoj industriji Slika nije dostupna U humanitarne svrhe Oldtimeri u Karlovac stigli čak i iz Tanzanije

Na opće zgražanje prisutnih novinarki, Marochini je, pokušavši dalje obrazložiti svoja razmišljanja, neimanje djece kod žena usporedio s neodsluženim vojnim rokom kod muškaraca.

>> Tonski zapis izjave br. 1 poslušajte ovdje

>> Tonski zapis izjave br. 2 poslušajte ovdje

I kad se već činilo da će to biti jedan od glavnih kriterija na osnovu kojeg će Poglavarstvo presuditi za ili protiv između tri kandidatkinje koje su ušle u uži krug, predsjednik gradskog vijeća Ivan Moguš je upozorio da bi ipak najvažniji kriterij za odabir kandidatkinja trebale biti njihove kvalifikacije, a ne to jesu li udane i imaju li djecu.

Nakon poduže rasprave, članovi Poglavarstva jednoglasno su, ipak, odlučili da je nova djelatnica u Gradskoj upravi 30-godišnja Sanda Balenović iz Duge Rese.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene