Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mislili su da je greška

''Zar naši liječnici misle da će pacijentima pomagati na groblju?'' Ženi (84) utvrđena sinkopa, kod kardiologa naručena za – 420 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duge, odnosno preduge liste čekanja boljka su bolnica diljem Hrvatske, a s time muku muči i pulska bolnica. Potvrđuje to slučaj jedne žene (84) koja je pala u nesvijest, utvrđena joj je sinkopa, a na pregled kod kardiologa naručena je za – 420 dana.

Duge liste čekanja bolnica u Puli pokušava riješiti angažmanom novih kadrova, a velik im je problem prelazak liječnika u privatne klinike ili odustajanje od specijalizacija. Čekanje na kardiološki pregled i dalje je gorući problem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

Potvrđuje to i posljednji slučaj 84-godišnje Dinore Ivančić, koja je tek prije nekoliko dana shvatila da će na red kod kardiologa doći za 420 dana. ''Mislili smo da je neka greška'', ispričao je za Glas Istre njezin suprug Silvijo Ivančić i dodao da su ponovno otišli do bolnice provjeriti termin.

Ispričao je da se supruga krajem svibnja odjednom srušila i ostala bez svijesti pa su joj dijagnosticirali kolaps i sinkopu. Uzrok mogu biti srčane poteškoće pa joj je neurolog preporučio daljnje pretrage, između ostalog i kardiologa.

''Na papiriću je pisalo 18. kolovoza, a kako je supruzi pozlilo krajem svibnja, mislili smo da dva i pol mjeseca nije problem pričekati. Naivno smo pomislili da je naručena sredinom kolovoza, no kako se termin približavao, shvatili smo da se radi o kolovozu, ali onom tek iduće godine. Zar naši liječnici misle da će pacijentima pomagati na groblju?" pita se Silvijo Ivančić.

Budući da žena i dalje ima vrtoglavice, naručila se na pregled u privatnu kliniku. Za pregled i ultrazvuk će, kaže njezin suprug, ostaviti trećinu svoje mirovine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene