Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Bivši policijski načelnik o strašnom zločinu u Međimurju: ''Čisto sumnjam da je samo sestra znala gdje je Jasminino tijelo"

Bivši načelnik Odsjeka za potrage Željko Pul (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Bivši načelnik Odsjeka za potrage Željko Pul (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bivši načelnik Odsjeka za potrage Željko Pul (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/1 >>
Željko Pul, bivši načelnik Odsjeka za potrage, gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je osvrnuo na istragu o slučaju ubijene Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u obiteljskoj kući nakon 19 godina.

Da ste na čelu međimurskog tima koji je istraživao nestanak ove žene prije desetak godina, što biste drugačije učinili?

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Audrii Cunningham Užas u Teksasu Djevojčica (11) nestala na putu do škole, njezino tijelo pronađeno u rijeci

Najprije bih napravio 98 posto istih stvari koje su napravili kolege iz Međimurja. Kada bih izvršio uvid u spis, tada bih znao koje bi još eventualno mjere trebalo poduzeti i je li u nekim mjerama koje su poduzete bilo dovoljno upornosti, znanja i iskustva.

Protekom vremena i neki dokazi blijede i teže ih je prikupiti, hoće li to ugroziti istragu?

Najvjerojatnije ne bi trebalo. Pretpostavljam da i tužiteljstvo i policija ovog trenutka imaju dovoljno za osnovanu sumnju da se protiv ove osobe podnese kaznena prijava i da se protiv nje odredi istražni zatvor.

Je li moguće da je sestra jedina osumnjičena - imate bogato iskustvo - je li moguće da nitko drugi nije znao da žena leži u zamrzivaču 19 godina?

Tu se najvjerojatnije krije trag u modus operandi izvršenju. Čisto sumnjam da je samo ona znala. Uvjeren sam da je još netko od ukućana morao znati ili naslutiti da se mrtvo tijelo nalazi unutar njihove obiteljske kuće.

Ključni svjedoci u ovoj priči su u krvnom srodstvu za sada s jedinom optuženom - koliko će to otežati istragu ako obitelj zatraži da ne svjedoči?

Ovog trenutka je to teško reći. Ne znamo tko će biti svjedoci, hoće li se uopće pozvati na sustav nesvjedočenja. To treba pitati tužitelje i branitelje koga će oni sve predlagati za svjedoke.

Je li međimurskoj policiji trebalo poslati "pojačanje" drugih odjela iz Zagreba?

To su trebali procijeniti kolege kada su eventualno upali u određenu prazninu u rješavanju tog slučaja. Držim da je bilo potrebno, a na to je morao reagirati i MUP u sjedištu, koji ima stručne timove upravo opremljene za koordinaciju i pružanje stručne pomoći kolegama iz drugih uprava.

U kom smjeru će, prema vašim predviđanjima, sada istraga ići, koliko je ta istraga opširna i što bi sve trebala obuhvatiti?

To je sada u nadležnosti organa gonjenja. Na to pitanje vam najadekvatniji odgovor moraju dati oni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene