Zdravko Mamić, protiv kojeg je otvorena nova istraga zbog sumnje za izvlačenje više od 2,5 milijuna eura iz Dinama, dao je izjavu za Novu TV iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je, kaže, na odmoru.

Galerija


"Ne znam šta se stavlja na teret. Ali dobro znam da me svaki navijač Dinama, pogotovo iz tog vremena, može percipirati samo kao spasitelja Dinama. I mogu i znam i imam dokumentaciju da sam u to vrijeme preko pedeset milijuna kuna posudio osobno svog novca kao fizička osoba i sa tvrtki kojima sam ja bio vlasnik", rekao je Zdravko Mamić za Novu TV.

Vezani članci Andrija Jarak Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica Malenica pisao predsjedniku Vrhovnog suda zbog slučaja braće Mamić: "Što izvršna vlast može učiniti u vezi s tim?"

Na pitanje hoće li se odazvati kada ga pozovu i hoće li se aktivno braniti, Mamić je rekao da je s obitelji na odmoru. "Otišao sam do Emirata. Ja sam za par dana u Hrvatskoj i ja sam na dispoziciji. Nisam znao da će se to dogoditi pa da sam ja sad otišao", rekao je Mamić za Novu TV.

Protiv njega je pokrenuta nova istraga zbog sumnje u izvlačenje više od dva i pol milijuna eura s računa Dinama.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, sumnja se da je Zdravko Mamić u razdoblju od veljače 2004. do ožujka 2007. s računa kluba u jednoj austrijskoj banci podigao najmanje dva i pol milijuna eura u gotovini te je određeni iznos s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun.

Kako stoji u priopćenju, sumnja se da su navedeni novac koristili za svoje potrebe.