Zdravko Mamić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Zdravko Mamić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DORH je protiv 58-godišnjeg izvršnog dopredsjednika kluba pokrenuo novu istragu zbog sumnje u izvlačenje novca s računa Dinama.


Kako DORH navodi u svom priopćenju, sumnja se da je Zdravko Mamić u razdoblju između veljače 2004. i ožujka 2007. s računa kluba u jednoj austrijskoj banci podigao najmanje dva i pol milijuna eura u gotovini, a dio je prenio na svoj i bankovni račun brata Zorana.

Vezani članci Ivan Malenica "DORH je naručio vještačenje za Agrokor, sud odlučuje je li zakonito ili ne": Malenica o vrućoj temi Zdravko Mamić (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Zdravko Mamić za Novu TV o istrazi: "Imam dokumentaciju da sam u to vrijeme posudio 50 milijuna kuna svojeg novca i sa tvrtki kojima sam bio vlasnik"

Novac su koristili za vlastite potrebe i time oštetili nogometni klub.

Protiv Mamića su već podignute dvije optužnice, i to zbog milijunskih malverzacija u kojima je oštećen Dinamo.
 

DORH-ovo priopćenje donosimo u cijelosti:

 Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, na temelju rezultata izvida pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći i kaznene prijave Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. (28. 12. 2017.)
Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak kao izvršni dopredsjednik i član uprave jednog sportskog kluba, od početka veljače 2004. godine do 7. ožujka 2007.; u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za sebe i druge na štetu tog kluba; s računa kluba u jednoj austrijskoj banci (okrivljenik je bio ovlaštena osoba za raspolaganje s novčanim sredstvima tog računa) bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno najmanje 2.535.574,71 eura u gotovini, a određeni je iznos novca s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun.
Postoji osnovana sumnja da si je 58-godišnji okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2.572.432,50 eura odnosno 19.056.706,80 kuna, te da je bratu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 58.807,40 eura odnosno 448.626,03 kune.
Navedeni novac su, osnovano se sumnja, koristili za svoje potrebe, a sportski klub je oštećen za ukupno najmanje 2.631.239,90 eura, odnosno 19.505.332,83 kune.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju