Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodeni val koji je za vikend prošao Zagreb, ide prema Sisku. Iako nije izazvao toliko problema kao prošli, u Općinama Martinska Ves i Lipovljani proglašena je elementarna nepogoda jer Sava još uvijek raste, a urušena cesta između Siska i Kutine presjekla je promet i županiju na pola.


Cesta ponire u vodu. I od Sisačko-moslavačke, postale su Sisačka i Moslavačka županija. Problem je samo što je u jednoj ostala bolnica, srednje škole, fakultet. 'To je najvažnija prometnica koja povezuje Sisak i Kutinu, i sva vozila, sve je išlo njom', ističe Željko Prpić iz DUSZ-a. Isto tako jako je bitna i kod prevoženja bolesnika koji trebaju pomoć u sisačkoj bolnici.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Novi smrtni slučaj u Zagrebu: U koritu Save pronađeno tijelo Slika nije dostupna Vodeni val iz Slovenije zaprijetio Hrvatskoj

>> Vodeni val prošao Zagreb, urušio se most kod Siska

Moslavački bolesnici su u KB Dubrava, a oni koji rade i školuju se u Sisku, autocestom do Velike Gorice, ili Ivanić grada, pa natrag za Sisak. Mogli bi okolo-naokolo i tjednima, jer nam u Hrvatskim cestama kažu da ne znaju kad će popraviti cestu. Između Zagreba i Siska još je kritično, do toka Save u Pešćenici nemoguće doći.

Malo bliže Sisku, u Martinskoj Vesi i Lipovljanima, proglašena elementarna nepogoda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju