Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada bez problema

Vodeni val prošao Zagreb, urušio se most kod Siska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeni val koji je ušao Savom u Hrvatsku krenuo je prema velikogoričkom području.

Pročitajte i ovo Vodostaj Save u Zagrebu Borba s visokim vodostajem Stiže vrhunac vodenog vala na Savi: Tomašević pozvao građane na oprez Slika nije dostupna OBILNE KIŠE VELIKA FOTOGALERIJA Sava se u Zagrebu izlila iz korita, raste vodostaj Kupe u Karlovcu, neke ceste zatvorene

'Do sada nisu zabilježeni nikakvi problemi s vodenim valom koji se sada kreće od Zagreba prema Rugvici', rekli su za Dnevnik.hr iz Centra obrane od poplava.

Vodeni val će kod Rugvice dosegnuti svoj maksimum, a on će biti za dva i pol metra manji nego što je bio prošlog vikenda, rekli su u Centru. Očekuje se da će iznositi 630 centimetara. Na snazi su najniže mjere i ne očekuje se da će se proglašavati neki viši stupanj mjere obrane.

>> Vodeni val stigao Savom, ne očekuju se veći problemi

Podsjetimo, Sava je svoj vrhunac s 329 centimetara dosegla u 5 sati, a u Zagrebu je vrhunac bio u 8 sati. Sava se kod vodomjerne postaje Rugvica prošlog vikenda popela i do 980 centimetara, a prema podacima Hrvatskih voda u 13 sati su izmjerena 574 centimetra.

Pucanje mosta na D 36

Kiša koja je padala jučer i noćas nije dodatno stvarala probleme. Za sada je lošim vremenskim uvjetima podlegao samo most na 25. kilometru državne ceste D-36, zbog čega je za sav promet zatvorena dionica Sisak-Popovača. Most je oštećen još tijekom prošlog vodenog vala.

U naselju Čička Poljana, koje je prošlotjedna poplava pogodila u velikim razmjerima, voda se povukla s ulica, a u tijeku su ispumpavanja vode iz obiteljskih kuća i gospodarskih objekata. Prognoza za danas i sutra najavljuje oblačno vrijeme s povremenom kišom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene